Imorron gäller det!

Japp, så som rubriken säger är imorgon Dagen med stort D, då flyttar ponnyn hem! :D
Idag åkte jag direkt efter skolan till stallet för att vara med vid intaget för att få tips och lära mig deras rutiner och sånt. Lärorikt var det, känner att jag kmr lära mig jättemkt under dessa månader!

Jag och mina föräldrar lastade även ur allt hö på vinden och flyttade in i princip alla mina saker i skåpen. Kom på sen att mina skor och chaps måste göras rent och fettas in, för det kmr jag inte hinna med sedan så dom kommer vara lite misshandlade... Fram tills jag har köpt mina Tretorn! Haha :D

Sen kom jag på lite fler saker som ska köpas... Bla. en boxtavla och en foderstats-tavla. Och så får jag hålla tummarna på att hon kan ha Cob.

Tyvärr blir det inga bilder för jag hade så fullt upp så jag hann inte med innan mina föräldrar ville åka hem, och jag kände att det inte va läge för att springa runt med kameran. Blir nog en del bilder imorron istället :)


GOD OCH GLAD, KEXCHOKLAD!

Skitgod vegetarisk lasagne!

(Märkte att ett litet fel smög sig in i gårdagens sista inlägg, stalltäcket ska vara 200g och inte 220g som jag skrev)

Haha, nu undrar ni säkert vad lasagnen har med hela hästlivet att göra, men jag bara måste säga att vi gjorde skitgod veg lasagne på HK'n idag, det ska lagas hemma och tas med som matlåda till stallet!

Idag har jag inte gjort så mycket i anknytning till hästen. Jag fixade det sista på släpet, dvs. satte "mutterpluppar" över alla muttrar så dom inte rostar och så. Sprayade även rostskyddsvax på dom :) tur man har en pappa som har allt och lite till i garaget!
Annars så börjar det mesta bli klart, satte silvertejp på som jag skrev på på höpåsarna och idag skrev jag på namnlapparna som ska vara på hennes grimma + täcken. MEN jag har ingen lädergrimma strl Ponny! Jag har ju Comedy's, fast den är Cob och så stort huvud har hon inte utan det är ganska nätt... Skulle verkligen förvåna mig om hon har Cob... Hittade en på Hööks för 129 kr som faktiskt var fin och i mjukt läder(!), men såklart hade dom bara Cob, Full och X-Full kvar :( och fler skulle dom få in på onsdag, samma med Tegrera-vantarna i min storlek... (dom försvann på Karlshem för Vilda tog dom)

Jaja, i vilket fall som helst så åkte oxå mamma och jag tidigare idag till Husby Vår teater för Sång-upprop! :D så nu till hösten blir det äääääntligen sånglektioner, BIG SMILE! Fast jag kände och såg hur typ alla titta när jag gick där i mjukisar och t-shirt , ursäkta för att man är blond då... ^^

Imorron ska jag vara med på insläppet så jag lär mig alla rutiner och så. Sen ska jag flytta in i skåpen, ställa i ordning fodertunnorna osv, så då kommer det vara fullt upp! :D Tar nog med mig kameran så det kommer nog lite bilder imorron kväll hoppas jag.

Nu ropar duschen på mig!
Slänger upp en bild innan på min älskade ponny-häst Comedy från sommarhagen<33

Regn- och fleecetäcket!

Juste, kom på att jag borde lägga ut bilderna på täckena från igår :)
Inlägget om dagen kmr senare, bara för att jag ska kunna lägga det i rätt kategori så det inte blir jättekonstigt med dom ;) Som ni kanske kommer ihåg så köpte jag dom av Amanda som hade Poppy förra året.


Fleecetäcket, täckesgjordarna har en grön rand som inte syns


Regntäcket, färgen stämmer bra på det

Nytt regntäcke och fleecetäcke!

Sådär ja, nu är det bara ett tjockare stalltäcke (220g) som ska fixas. Sen är alla täcken klara!

Idag fixade vi ju först höet, sen åkte vi till Farmors vid Säby och åt lunch (jag hälsa såklart på mina ögonstenar oxå) och sen drog vi till Stäket för stallmöte igen (:

När mötet va klart spånade vi nästan klart boxen, fast sen kom vi på att vi skulle till Amanda för att kolla på hennes fleecefodrade regntäcke och ett fleecetäcke ^^ Dom köpte vi, men jag har inga bilder på det så ni får klara er tills det kanske kommer bilder senare ikväll (antagligen så gör det det)

Nu har jag kommit hem och väntar på att maten ska bli klar, för sen ska jag göra franskabajs-läxan som jag verkligen inte har någon lust med :(
Vi ska berätta om våran helg på franska, hur ska jag kunna säga att jag har lastat hö och köpt beg hästtäcken + vart på stallmöte? -.- måste prata med min franskalärare om det, kanske kan skriva om förra helgen istället...

Btw så hittade jag en annons om 2st Shcockemöhle schabrak för 200 kr/st (skitsnygga!), borde jag kanske köpa ett av dom? Har ju mitt gröna och det röda...

I-landsproblem! ^^

Tillfällig header!

Så, första inlägget i den här kategorin!
Som ni kanske märkt har jag fixat lite med bloggen, med hjälp av Josefine som har bloggen http://josefineah.blogg.se men headern är bara tillfällig även fast jag blev nöjd med den :)

Bilden är på mig och min evigt otursförföljda (men dock världens bästa!) skötponny Comedy. Bilden är tagen i maj i år.

Ny header kommer kanske till helgen om jag hunnit fixa några bra bilder som jag kan leka lite med. (men Comedy kmr få vara med på ett hörn i den headern oxå)
Antagligen blir den oxå bara tillfällig men vi får se hur det artar sig :)

Men nej, nu måste jag faktiskt dra till Hästa för att hämta vårat hö.


Gårdagens inköp

Gaah, vaknade 9 och kunde inte somna om, 7h sömn är INTE härligt, alldeles för lite -.-
Men men, nu tänkte jag lägga upp det jag och mamma var och köpte igår.

Inlägget blir snabbt för sen ska jag iväg och lasta in 300 kg hö i vår transport, HÄRLIGT SVETTIGT x)

I alla fall:

Rött Horseware schabrak, Granngården
Rött Amigo 600D lite regntäcke, Stockholm Ridsport
Sadelgjord, stigläder, stigbyglar, hjälmreflex, stigbygelreflex, benskydd och läderbalsam, Hööks
(alla andras sådanna saker var så grymt dyra, hade faktiskt inte tänkt köpa så mkt på Hööks men nu blev det så...)

Både schabraket och täcket var det mkt rea på, NÖJD!


Livet Enligt Rose

Shoo allihopa! :D

Det här är min nya blogg (den andra som jag hade för länge sen failade ju ganska totalt ^^) och den kommer handla om mina veckor tillsammans med min foderponny Rose, även kallad Rosa.
Antagligen något litet inlägg om hur dagen va innan jag åkte till henne osv, men mest om ponnyn såklart ;)
Själv heter jag Zara och är 15 år, född i februari :)

Eeh, det kommer nog ta ett tag innan jag fattar hur alla funktioner fungerar, hur man byter header och bakgrund och allt det där, för jag är inte grym på HTML, men jag har PS Elements 6.0 + Photoshop 5.0 så det kmr inte stanna så här tråkigt som det är nu.
Är du bra (eller iaf bättre än mig...) får du supergärna skriva en kommentar så kan du kanske hjälpa mig med HTML och bloggen? :D

Ganska mycket bilder kmr komma upp oxå är mitt mål, jag har en systemkamera med grymt 70-300 telezoom, som jag äääälskar!

Men men, min kamerautrustning, min ponny och mig kommer ni få läsa om i ett senare inlägg.

Hoppas ni tkr det låter intressant så ni följer! :D


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0

Sidinnehåll
Bilder/Text etc.
Denna menyn kan bli hur
lång/kort som helst



♡ DESIGN BY:
JOSI ANERLAND