Vad du är söt, min kära lilla ponny

Rosa är ju verkligen söt som socker, och tur är väl det. Igår tog hon ett smakprov på min vänstra tumme och idag fick hon något panikryck i stallgången innan jag hann knäppa några spännen på regntäcket... Som tur var så fick jag in henne i boxen och där lugnade hon sig lite. Ibland undrar jag vad som rör sig i hennes söta huvud...

Men idag gick det faktiskt hyfsat bra att rida! Hon var spänd och lite stressad hela passet men superfin i sin form! Nu äntligen börjar hon komma tillbaka till det läget där man bara behöver lägga om skänklarna för att hon ska komma till skott. Lite cred till mig oxå som kommer på mina egna brister och på det sättet för mig själv framåt.

I fredags var vi med på vår första tömkörning, och nej, Rosa har inte blivit tömkörd förut tydligen! Eva körde nästan hela tiden och det var riktigt roligt att få höra hennes åsikter samt tips till vad jag kan träna på när jag rider. Hon sa att har jag koll på böjningen i halsen och kan flytta bakdelen så har jag koll på hela hästen. Då märker jag oxå vad jag behöver öva på.

Det här tog jag verkligen till mig och det sysslade jag med idag och igår. Jobbade även med att ALLTID hålla henne sysselsatt. Allt ifrån övergångar vid varje bokstav, slutor/förvända slutor, volter av alla storlekar med och utan tagen bakdel, tempoväxlingar osv, allt för att hon inte skulle tröttna och tappa fokus. Det fungerade verkligen och när hon fjantade sig var jag ganska tuff mot henne och ställde kraftigt ifrån det farliga samt flyttade undan för innerskänkeln. Kände mig lite elak som var så tuff mot henne men det behövdes! Sedan tittade hon ingenting, men hon är inne i en stressperiod just nu så spänningarna fortsatte, tyvärr.

Senare i veckan ska jag både hoppa och dressyra för Nina, och hoppas att vi kan komma på någon lösning. Stressen kan komma av att jag sätter henne i ett för högt tempo i traven av vana från september/oktober när hon inte riktigt ville gå fram.

Jesus Christ, inlägget blev verkligen milslångt! Jaja, imorgon har Wilma Rosa och sedan är det 2013. Har dessutom en hel del ovisade bilder som jag ska försöka lägga upp här på onsdag/torsdag.

Gott nytt 2013 mina kära vänner!!


Min knasiga ponny

Ibland önskar jag att jag hade en normal ponny utan grava koncentrationssvårigheter. Sen tittar jag på Rosa och kommer på att det här är den enda ponnyn jag vill ha. Även om hon har sina knäppa stunder och är väldigt svår så är det oftast väldigt roligt, spännande och lärorikt att sitta på henne, och riktigt utmanande att alltid komma på nya saker att sysselsätta henne med så hon inte blir uttråkad och börjar titta på allting runt omkring.

Kram till min söta lilla ponny, snart är du hela elva år!


Vila är inte att föredra...

Igår fick Rosa vila. På julafton var vi ute på kortvreten i snön. Det var rätt tungt så red inte så länge. Därför fick hon vila igår ifall hon skulle ha träningsvärk men det fick jag ju äta upp idag. Något superspringig Rosa som inte lyssnade för fem öre. Vi hade ju en sämre period för ett tag sedan men nu verkar det vara en sådan period igen... Dock är jag glad att jag inte tappade humöret med henne utan höll mig hyfsat lugn!

Ber om ursäkt för rörigt inlägg men det blir så när man är trött och sjuk. God fortsättning på er!


Årets julpynt!


Markarbete för Stina

Haha som vanligt blev det knas med träningen i söndags så det blev ingen träning för Anna. Var istället med på markarbetet i måndags! Det var faktiskt riktigt roligt och ska absolut rida med mer bommar i fortsättningen. Rosa är inte så van vid bomarbete och tar upphöjda travbommar som studs och hoppar över dem istället. Knasboll!

Det blev rätt mycket träning på att samla galoppen mellan bommarna och till slut slutade hon dra iväg innan utan lyssnade på mig och väntade. Däremot var hon rätt stark hela tiden, det är verkligen något jag får försöka lösa under lovet. Under lovet ska jag också försöka boka lite träningar med min gamla ridlärare Ing-Marie, har inte ridit för henne sen juni 2010 så det skulle vara grymt roligt att få göra det igen!


Träning för Anna Tholander inbokat!

ÄNTLIGEN! Ska bli så roligt att rida för Anna igen! Och att träna dressyr haha, det är rätt nyttigt har jag hört ;)

Nu var det ett tag sen bloggen uppdaterades och det beror på att jag tappade motivationen en del. Den här veckan har varit/är rätt hektisk med en miljon saker att göra. Har därför fått hjälp av både Klara och Wilma som har tagit extradagar. Var ute i tisdags och igår och ska ut lördag + söndag. Då blir det trimm i ridhuset!

Igår hoppade jag i stora själv, har satt alla övningar från Häst&Ryttare och satt i en pärm i skåpet så tog en av de som Roffe "donerat". Superbra! Övningen gick ut på att rida en kombination på olika många galoppsprång, jag utgick från 4 språng och red alltså ibland på 3, ibland på 4 och ibland på 5. Hoppade även lite annat som Stina-träningen hade byggt fram och det funkade bra det med.

Varvade hoppningen med ganska mycket dressyrande och en hel del sidvärtsrörelser. Märkte oxå att jag satt och rörde på bettet hela tiden vilket inte alls Rosa gillar. Inte så konstigt att hon stretade i början! När jag märkte det la jag ner handen på framvalvet för att hålla den stilla och stadig och gjorde istället allt med ben och säte.

Om det funkade? Det gjorde underverk! Så himla fin blev hon!! Har gjort den här "upptäckten" hur många gånger som helst (första gången redan i september) men det fastnar ju aldrig till nästa gång. Men nu blir det andra bullar!! Jag är astaggad!

Hälsade även på hos skönheten själv igår, såhär söt var han! :)


Piggpiggpiggpigg

Red på ängen/åkern vid allén idag. Rosa var superpigg och låg på rejält, kändes rätt stark. Red bara ute i max 40 min eftersom det är rätt jobbigt att springa i snön. Svettig blev hon i alla fall så det var nog lagom! Innan jag red till stallet igen så travade jag två varv på dressyrbanan för att se hur hon lyssnade och där var hon jättefin! Då bestämde jag mig för att det fick räcka för idag och gick hemåt med en nöjd Rose som hade mycket mindre skutt i benen än innan!!

När jag ställde ut ponnyn på gången innan jag skulle rida hade hon nåt himla ryck. Hon kunde inte stå stilla, utan stod och steppade i typ 10-15 min och ett tag trodde jag nästan att hon skulle resa sig... Trodde att det berodde på att Rosa var rädd för något men det var hon tydligen inte så förmodligen var det väl bara överskottsenergi som behövde någonstans att ta vägen.

Efter Rosaponnyn bar det hemåt för att plugga geografi (världens fetaste och jobbigaste uppgift) vilket jag inte fick någonting gjort på alls. Gjorde istället biologiläxan och fysiken som är tills imorron. Borde dessutom läsa lite kemi... Det var i alla fall allt jag hann med innan jag åkte iväg till Lucia-mötet på ridskolan! Klappade en hel del på lilla Comediet oxå som verkade glad att se mig, nussehästen <3

Känner att jag inte har så mycket vettigt att skriva om, men sen får man ingen respons heller... Är det något roligt att läsa eller inte alls?


Hoppande bananer

Hahaha den gruppen är ju så underbar! "Hästar finns inte", hur sjutton fick man den idén liksom? Kan inte annat än älska den!!

Men nu till dagens hoppning. Det gick väl sådär måste jag säga, Rosa var en riktig pärla men piloten är ALLDELES för långsam när jag ska korrigera!! Har hört det tidigare och vet inte riktigt vad jag ska göra åt det...

Rosa skötte sig i alla fall bra. Något (eller väldigt?) taggad i början, först var det jätteläskigt och sen skulle hon rusa igenom allting men tack vare babypelham kunde jag stanna henne och säga åt henne att lyssna. Det kanske var därför också som jag inte tyckte att jag fick något "flyt", det var ju första gången jag hoppade på det och så.

Whatever, nu blev det väldigt babbligt. Det blir så när man är trött och inte har ätit någon ordentlig lunch förutom ett Keso-mellanmål. Nu ska jag titta klart på Harry Potter som går på sexan och sen äta middag, mums!


Barbacka runt dammen

... På en riktigt pigg och glad Rosa! Red ut med Åsa-Q på en riktigt kravlös uteritt och Rosa ville bara springa snabbare och snabbare och snabbare, hahaha nusse <3 så himla härligt med världens gladaste ponny ute i snön barbacka! Hade väl inte 100% kontroll men who cares :D

Imorron har Wilma Rosen och på lördag ska vi hoppa för Nina! Lite ändrade planer blev det men det funkar bra för min del.

Nu ska jag se klart på American Pie: The Wedding och sen sova och hoppas på att jag inte vaknar med världens värk i ryggen som vanligt...


"Vi har just nu reducerad och oregelbunden trafik..."

Yes, så lät det på Spånga station hela eftermiddagen. Stod där från 10 i fyra till halv sex och under den tiden kom det ett enda Bålsta-tåg, men typ fem tåg in mot T-centralen... -.- När vårt tåg väl kom så var det dessutom så fullt vid dörrarna att det var helt omöjligt att komma på, men när tåget sen åkte iväg såg vi i "gångarna" mellan dörrarna (ni vet vid sätena) fanns det en hel del plats!! Gissa om vi blev måttligt sura och arga över att folk kunde vara så jävla egoistiska?! Det här ledde såklart till att jag inte kunde åka till ridskolan och ha något styrelsemöte...
 
Bjuder på en lagom fin bild från KM-helgen, och ja, jag är medveten om min snea hjälm :)
 
Bajsbajs, nu ska jag släppa det där och fokusera på kvällen och morgondagen. Imorron blir det (förhoppningsvis) hoppning för Nina, ska bli superkul eftersom Rosa varit så fin nu på sistone. Sedan har Wilma Rosen på fredag och jag henne hela helgen. På söndag blir det nog ut en sväng (ska försöka tigga till mig lite fotografering av mamma) och på lördag inne/ute? Beror på vad Wilma gör på fredagen. Har som minimi att Rosa ska få ridas ute minst två dagar/vecka och övriga dagar på så varierat underlag som möjligt, t.ex. två dagar i stora, en dag i lilla och en dag på utebanan (om vädret tillåter).
 
Men nu ska jag in i duschen och sedan sova på vår sköna soffa som är den enda "säng" jag kan sova i utan att få ont i ryggen...
 
 

Superponny!

Började med att skritta runt polobanan och jäääävlar vad kallt det var om benen!! Av någon korkad anledning tog jag inte på mig undetställsbyxor så får väl skylla mig själv...

När vi väl kom in i ridhuset var Rosa rätt okoncentrerad och lite "överallt". Satte då fokus på att rida framåt och att kunna reglera både skritten och traven tills hon kändes okej. När jag hade travat ett tag blev det lite galopp och Rose va faktiskt fin! Trodde hon skulle segla iväg totalt men nej, hon var snarare inne i sin egen bubbla och lyssnade inte riktigt på skänklarna.

Efter att ha haft en ordentlig framridning var Rosa suuuuuperfin. Hade kunnat rida hur länge som helst men avslutade när hon var som finast. Hon lyssnar riktigt bra för sitsen nu i galoppen och traven, så när hon har kommit igång räcker det med att man sitter till för att sakta av till skritt. Hon gjorde även klockrena fattningar och skänkelvikningar.

Imorron har Klara Rosen och jag ska på möte på Säby. Ska klappa på fina Comedy... <3


Utvärdering av baby-pelham

Yes, nu kommer utvärderingen av lördagens pass. Det gick faktiskt bättre än jag trodde! Rosa var superpigg och skulle testa allt möjligt, tex så var alla hörn jäääätteläskiga och hon skulle prompt försöka springa iväg i 180 och vrida sig för att titta på hörnet när hörnet var passerat... Men tack vare att jag hade lite skarpare bett så kunde jag hålla henne i den gångarten som jag hade bestämt, hela tiden.

Vi gjorde inga avancerade saker utan kände bara på övergångar, tempoväxlingar och lite sidvärtsrörelser. I början slog hon med huvudet för att komma undan och efter ett tag bytte hon till att knäppa av nacken, men till slut jobbade hon på riktigt bra och tog stöd på bettet. Det var en så häftig känsla att bara behöva tänka ställning för att det skulle gå igenom handen till henne!! Samtidigt så tänker jag på alla de stackars ponnysar och hästar som går på skarpa bett och som ryttaren ändå "måste" dra i för att få fram sin hjälp... Hur har folk gjort för att få hästen så stum i munnen?

Sammanfattning: bettet kändes bra och Rosa verkade faktiskt tycka att det var rätt okej. Ska bli spännande att hoppa på det på torsdag!!


Bubbelplast <3


Ut mot Snö-Rosen

Som rubriken säger: nu bär det av mot Rosa! Idag ska vi prova ett lite skarpare bett för att se hur hon reagerar på det. Hade helst av allt velat rida i snön men det är ju kanske inte en så bra idé, hehe...

Idag kommer även Malin som är vår hovslagare. Hon ska sätta på nya dojor med brodd och snösulor, sen äre fritt fram att vara i snön! Woho! Då är både jag och Rosa som gladast!


RSS 2.0

Sidinnehåll
Bilder/Text etc.
Denna menyn kan bli hur
lång/kort som helst



♡ DESIGN BY:
JOSI ANERLAND