Barbackahoppning

Innan lektionen sa jag såhär:
Jag vet att jag kmr ramla av, men frågan är hur många gånger! :D

Någon som kan gissa hur många ggr jag åkte av?


*trumvirvel*

2 ggr! :D
Fast hon gjorde sina snurrar ytterligare 4 ggr men då satt jag kvar, duktig Zara!
Men Rose är verkligen grym på att hoppa, lite osäker men med träning och när jag lärt mig henne till 100% så kmr det vara grymt säger jag bara :)

Vi hoppade bara lite smått idag, ett hinder var stående sockerbitar med en bom och ett annat var ett kryss med sockerbitar.

Har inte så mkt mer att säga än att Maja är verkligen duktig både som ryttare och tränare!

Till Li:
Hinner inte mer än 1 gång/dag, och när Klara har Rose så uppdaterar jag inte :)

Dressyr i stora ridhuset

Idag red jag dressyr i stora ridhuset. Rose var verkligen fånig i början för hon blev rädd för absolut aaaallt, men när jag väl skärpte mig och började rida så gick det bra! Riktigt bra fattningar, verkligen i uppförsbacke och en hel del bra övergångar.
Gjorde en del av övningarna som jag gjorde i söndags för Jenny, måste fortsätta med dom för dom va super!

Imorse var jag förresten ute och sprang, duktig Zara!!! :D

Imorgon står det barbackahoppning på schemat, får se om jag sitter kvar! ;)

Kort inlägg, men jag är trött och ska nog lägga mig snart.
Rose fick btw två nya täcken idag oxå, ett stalltäcke och ett utetäcke som hon ska ha senare när det börjar bli lite kallare :)

Goodnight, sleep tight!


24 oktober 2010

Dagens datum! (för er som inte visste)

Red dressyr för Jenny idag! Gick bra i slutet, och jag blev ganska trött i slutet (både för att jag jobbade en del under lektionen och för att jag sov 5 h i natt och inte åt någon lunch (a) )
Men i vilket fall. Jag tyckte Rose var lite jobbig i början, fjantade sig för alla ljud och höll på...
Efter ett tag blev hon riktigt fin! Men trött :) ska börja rida mer såhär dom gångerna i veckan jag rider dressyr, det var riktigt nyttigt.
Det var mycket grunder och repetition från förra veckan vilket behövdes. Gjorde riktigt fina galoppfattningar!! :D 
Ska börja skriva ett litet träningsschema så jag vet vad jag ska göra under veckan, vad jag ska träna på och sånt.

Igår red jag oxå dressyr i lilla ridhuset. Bakdelsvändningar, serpentiner, osv. Bakdeslvändningarna var grymt jobbigt enligt henne haha! Men till slut släppte det och det blev lite lättare, men det märktes att hon tyckte det va jobbigt att få med sig bakdelen.

Imorgon är det Klara som har Rose. Då börjar oxå min prao!! :D
Ska praoa på dagiset två minuter hemifrån, så det ska bli roligt. Min f.d. (och världens bästa dagisfröken) ska jag jobba på samma avdelning som, är riktigt peppad!

Nu ska jag äta våfflor!!


Dagens händelser

Dagen kan sammanfattas skola, stall, rida, klippa, hem, äta.
Haha inte så jätteinspirerande kanske, men det har hänt under dagen i vääääldigt korta drag.

Idag red jag på utebanan, faktiskt bara för att det såg så himla mysigt ut med snön! Och det var inte helt fel, lite pigg ponny men höll en ganska stadig och hyfsat låg form hela tiden, duktig påni!
Hon har gått ner en del oxå vilket är jättebra, och ryggen börjar få lite mer muskler känns det som (y)

Efter att jag ridit klart fick hon sin betfor och jag borstade av henne.
Sen var det klippnings dags!
Förra året blev hon inte klippt (om jag inte minns helt fel) och jag hade ingen aning om hon blivit klippt innan så det var lite spännande att se hur hon reagerade. I början var det lite läskigt, men hon kom på rätt fort att det inte alls var farligt. Måste ha varit klippt innan, skönt att hon varit det! ^^

Igår torsdag hade Klara ponnyn, därav inget inlägg.
Tror att jag åker till Botkyrka den 6/11 förresten istället för Södertörn den 30e oktober, då åker typ 3 andra ponnyryttare från Stäket så då är vi ett helt gäng = ännu roligare! :D

Nu ska jag poppa popcorn och ha nåt fredagsmys...!


Skritthoppning!

Idag var det skritthoppning för Maja! Hoppade upp till 90 cm, ponnyn hoppar ju verkligen grymt! :D
I början skrittade vi fram till hindret, och så skulle hästen hoppa. när det blev lite högre skulle hästen trava några steg innan för att få lite fart, och på slutet travade vi några m innan och sen galopp ett språng innan hindret.
Rolig och annorlunda övning! Stolt över ponnyn är jag oxå :)

Igår red jag ut en sväng med Jennifer på Pica. Det var ju ganska mörkt (haha underdrift!) så det blev en sväng runt dammen och en kort galoppbit. Med andra ord, ponnyn var ganska pigg idag i början, men roligt värre! :D


Kort inlägg idag men är typ grymt trött...
Så nu ska jag gå och sova, ha det gött :D


miss u...


Dressyr för Jenny

Igår dressyrade jag för Jenny, det var verkligen rätt dag! Hon va verkligen överallt, och tyckte det var roligt att testa gränserna. Hon blev riktigt svettig efter lektionen, och jag red väl i ca 50 min tror jag.
Serpentiner är verkligne superbra för henne! :)
Har inte så himla mkt mer att säga annat än att det kändes som att vi backat drygt 1 månad tillbaka, men men sånna smällar får man ta ^^

Idag hade ju Klara Rose, så imorron är det min dag. Ska rida ut då, är pepp på dressyr så det kanske blir dressyr på en äng (a) Fast nej, hon har gått dressyr lördag, söndag + måndag. Nåt annat måste hon få göra! Det blir uteritt imorron. Och hoppning på onsdag. Jag är riktigt pepp på det måste jag säga! :D

Nu kmr det upp lite bilder från i söndags morse på min extremt sockersöta ponny! :D
Fler bilder kmr senare...
KOM IHÅG! Bilderna är klickbara (y)

     


kommentarer! :D

Snart kmr lite bilder från i söndags morse!! :D

Maja:
bucas har alla de bästa täckena kan jag säga direkt =)
reflextäcket är det bästa som man kan ha!
Ska inte ponnyn klippas snart??
du är med på onsdag? skritthoppning på schemat!

okej, har dom fleece med hals? (a)
annar får man väl skaffa ett 50g, visst hade bucas det...?
Jo, jag tänkte prata med dig om det nästa gång i stallet! Först tänkte jag att täckesproblemen måste lösas först, men jag har ju fleece'n och regntäcket verkar faktiskt vara lite fodrat...
Japp, på onsdag är jag med! roligt! :D

Jenny:
LB är roligare och rida än LC. Visst det är mer krav på att hästen ska vara lösgjord. Men det klara du med mycket träning!! :)

hmm... jo det är faktiskt sant! LC är lite tråkigt...(a)
... och med mkt tips av dig! :D utan det kmr det nog aldrig gå, tur det finns duktiga att rida för ^^

Elsa:
Åååh, va kul me sånglektioner! :)
Jag visste inte att du sjöng :) <3

jaa det är skiiiitkul! :D har inte kunnat gå på det på två v nu eftersom att jag varit sjuk... och inte kunnat sjunga med i låtar heller :(( jag har typ fått sångabstinens haha x)<3

Dagens inköp!

Idag hade Klara Rose, och då passade jag och mamma på att köpa lite saker som behövdes. Vi har fortfarande inte löst täckesproblemet däremot, och jag köpte inget remontträns...
Att det ska vara så himla svårt att få tag på fleecefodrade regntäcken med hals?!

Men jag fick iaf av mamma ett reflexridtäcke och en reflexväst, så nu kmr jag se ut som en Maja2 haha!
Vi var oxå förbi City Gross i Stinsen och deras hästavdelning, shit vilken rea dom har på vissa saker!!!
Hur mkt sadelgjordar, tyglar, martingals, förbyglar som helst!! Även lite (läs mkt) kläder, är det någon som läser detta som har strl 42 i kavajer ska dom deffinitivt åka dit. Jacson-kavajer fanns det för 200, dock inte i min storlek :(

Sadelgjordarna, tyglarna och martingalerna kostade bara 75 kr ska jag oxå säga och de flesta va i strl ponny. Sen en massa grimmor för 10 kr/st, ett dressyrträns strl ponny va sänkt med 400 till bara 150 kr! Tyvärr va det brunt annars hade jag nog köpt det... Bruna dressyrträns är superfint men då ska det ju helst matcha det andra man har :)

Allting på CG var från Hansbo.

När vi åkte från City Gross hade jag med mig ett par lädertyglar med innersidan i gummi, smart att ha det så faktiskt tyckte jag. Ska byta till dom imorron (y)

Haha har börjat älska att man kan ha bilderna som klickbara miniatyrer! Jag vet att jag var lite seg på att uppskatta det, men det är verkligen super!


Täcket


Västen

 
                          Tyglarna

Imorron ska jag och mamma upp tidigt - Rose och Marikan ska äntligen släppas ihop!
Min kamera ska följa med så räkna med nya foton imorron! ;D
Jag ska rida lektion för Jenny kl 14.00 sen så det blir en lååång stalldag, men men, jag får nog tiden att gå ;)

Snart är det Halloween, PRAO och Höstlov!! Och sen är det inte långt kvar till December och Jullovet!!
OPTIMIST JAVISST!!!


Mimmi

Mimmi
Hej Zara! Såg dina tävlingar som du hade planerat in och vill bara ge ett tips: åk aldrig ut för att bara tävla EN klass. Det är det dummaste man kan göra, och om det går dåligt så är det skönt att ha en till klass på sig (även om det är en högre klass än den föregående). Dessutom så är det så mycket pyssel och micklande med förberedandet dagen innan en tävling och då kan det kännas ganska ovärt att bara vara på tävlingsplatsen i någon timme och sedan åka hem igen. Så anmäl dig aldrig bara till en klass, ex. LD + 5 utan ta LC också, det är INGEN skillnad på de två klasserna kan jag lova förutom höjden på 5 cm. Banan är för det mesta likadant uppbyggd med några små ändringar, men svårighetsgraden är otroligt låg och det är inga svåra knep som behövs ;)
Så åk inte ut och tävla bara en klass, har alltid fått höra av mina tränare att "det är förbjudet" haha. Sedan kan man ju alltid stryka sig om det känns SKIT, men det kan vara skönt att veta att man har två chanser på sig.


Tack så mkt för tipset! Jo det är faktiskt sant, inte mkt skillnad mellan en LC och en LD+5... Ska prata med hon som jag hoppar för (eller du kanske läser det här?) och fråga vad hon tror om det :)

Uppe i sadeln igen!

Nu har jag äntligen ridit! Red ut med Maja - Messina och vi travade lite men skrittade en hel del ute i mörkret. Det var väldigt mysigt man vi skrittade hem och tittade upp mot himlen och såg alla stjärnorna, inkl. Karlavagnen!! :D

Efter uteritten gick jag in i Lilla ridhuset för att galoppera av henne. I början var hon väldigt pigg, men efter ett tag blev hon lite lugnare och i vänster galoppen var hon riktigt fin!
Hon börjar bli bättre och bättre med höger-fattningen oxå, skönt.

Men nu måste jag sova, ska tydligen fixa nåt med trailern imorron och känner jag pappa rätt kmr det bli okristligt tidigt -.-

nattinatti läsarna!

Tävling hos LondonInMyHeart



Jag är verkligen sämst på det här med kodning... Men men! Försöka duger ;)
Här är hennes blogg ---> http://londoninmyheart.blogg.se/ <---


mitt minne är inte det bästa...

Haha oj då! Så det kan gå ibland.
Ska säga förlåt till både Klara och Anna. Det var ju Anna som red i onsdags, inte Klara! :)
Kände att det var bäst med en öppen ursäkt ^^

Tävlingsterminen kan börja planeras!!

JA! NI LÄSET RÄTT!!! ROSE'S PAPPER HAR ANLÄNT SÅ NU SKRIVS DET UPP TÄVLINGAR I KALENDERN SOM KAN VARA AKTUELLA!!!! :D

Haha ni ska bara veta hur glad jag blev när jag såg kuvertet från Aud på köksbordet! BIG SMILE!
Har kollat en del tävlingar som skulle kunna vara aktuella, och har hittat några hopptävlingar! Men betydligt färre dressyrtävlingar (bara en...).

Tänkte jag skulle skriva upp dom här... KOM IHÅG, det här är bara sånna som skulle kunna vara intressanta, inget är bestämt än! Det står ju några på samma datum osv :) (står även Pay&Jump'er här)

Hoppning:
30/10 Södertörn RC, LD
2/11 Kärsgatans RS, Pay & Jump 70 cm + 90 cm?
6/11 Botkyrka RK, LD+5
6/11 Södertörn RC, Pay & Jump
7/11 Sundby RK, CR 80 cm, LD+5
21/11 Södertörn RC, LD
4/12 Gustavsbergs RC, LC+LD

Dressyr:
14/11 Haningebygdens RF, LB (hade känts bättre om det vart en LC, hehe...)

Dom mest intressanta har jag skrivit kursivt.
Sen hoppas jag på att vi är redo för LC i december så vi kan vara med i Gustavsbeg, men men det är ett tag tills dess och det känns lite vågat att hoppas på det. Inte att hennes hoppförmåga skulle svika, men det brukar bli så att när jag planerar nåt så blir hälften av det verkligen av...

Imorron får jag rida! Min röst har börjat återvända så då tänker jag rida! hon får busa hur mkt hon vill för nu har jag inte ridit på över en vecka, har saknat det så grymt mkt!!

Dagen har i överlag vart ganska bra. Jag fattar Matte A'n, det visade sig inte alls vara spec jobbigt att läsa igenom dom där sidorna.. Även fast jag bara ar räknat drygt 2 tal/sida men det är inte så viktigt, jag har ju vart duktig och läst allt iaf! :D (a)

Hope u had a god day 2!

Avslutar med min fina bild på Comedy som är med och tävlar i "Årets Häst 2010"! Länken finns till vänster, den stora saken under min räknare? ;)
Lägger upp en länk här ifall att någon inte skulle veta vad jag menar i alla fall... Bäst att vara på den säkra sidan!

http://www.libresse.se/Pages/General/FlashContainer.aspx?id=58004&flashparamcontributionid=277254


Till Klara (:

Klara:
De går typ inte å kommentera på inlägget under. Men de kan ju bero på att hon är orastad också. För mycket överskottsenergi. Nu har hon ju inte gått på ett par dagar väl?

Jo hon gick ju senast igår med dig, den här veckan har hon bara stått tisdag och då va jag ute på en 30 min promenad med henne :)
Men imorron ska jag rida iaf så då får hon busa hur mkt hon vill haha! :D

Årets Häst 2010!

Ni glömmer väl inte att rösta på Comedy i Årets Häst 2010?!
Länk finns till vänster under min räknare. Skulle vara guld värt om ni röstade! :')

Ingen CR för mig...

Som rubriken ganska tydligt säger:
Det blir ingen Clear Round för mig idag. Jag är lika hes som igår så 14.40 har vi fått en tid hos läkaren.

GAAAH jag som va pepp på det här juuu!!! :'(

Vad säger ni om att Klara bloggar dom dagarna som hon har Rose?

Efterlängtade svar! (hoppas jag)

Ändrade mig litegranna, kommer nog inte svara på varenda kommentar utan bara dom där ni frågar något eller jag känner att jag vill svara spec. på just det :)

Ska förresten säga oxå att jag har blivit ännu hesare, hur det nu gick till... Hela dagen har jag skrivit allt jag ska säga på ett papper, det är ganska fullt nu kan jag ju säga...

Men men, här kmr era svar!

Inlägget "Äre bara Li som läser?! :o"

Maja:
Juste som ytterligare kommentar till förra inlägget och kommentaren som klara skrev att hon är van att ledas med kedja. jag vill inte att någon av hästarna i vårt stall ska ledas in o ut med kedja just för att det händer att man tappar dem. och då star man där sen med en häst med bruten käke om de trampar på grimmskaftet. därför leder vi inte med kedja!

Svar: Nää, det är faktiskt väldigt bra det. Onödigt med en sån risk :/

Li:
okej :)
ännu en gullig bild på Rasken!
hade du kanske velat hyra hnm om han inte varit halt och uthyrd? :)

Svar: Jag hade verkligen velat prova honom iaf, han är ju så mysig :)

Inlägget "Zara the Crow och Veckoplanering"

Maja:
Jag kan rida ut på fredag men inte förän vid 18 typ :-)

Såhär är det med din häst. hon går jättebra att ta in o ut. om man vet vad man gör och är bestämd. jag tog in henne och bianca tillsammans här om dan och det gick bra tills de blev rädda för en pöl. då försökte de fly åt varsitt håll men om man säger till dem så slutar de ju direkt.
Vi kanske ska ha en hanteringskurs i stallet för de som känner sig osäkra?

(o jag lovar jag läser din blogg varje dag ;-) )

Svar: För mig har det aldrig varit några problem, så jag blev verkligen förvånad när dom sa det!
Jo, det vore kanske en bra idé...

haha så bra, då vet jag att ni är två iaf! :D


Klara
Ja, i-m trodde också att de kunde bero på att hon var van att ledas med kedjegrimskaft. Men som sagt bara å fortsätta uppfostra henne, haha, hon har nog fått göra lite som hon vill med de små ridlägerbarnen ;)

Svar: Idag hade hon slitit sig igen, så nu får hon ha träns istället...
Inte bra det här, så himla konstigt, hon var ju snäll hela tiden förut? :S

30 min promenad

Som ni säkert läste tidigare så var det promenad på schemat idag. Var ute i ca 25, 30 min.
orkar inte skriva så mkt mer, är ganska trött, väldigt hes och imorron äre skola... = dags att sova! ^^

Jag svarar på kommentarerna imorron :)

nattinatti


Är det bara Li som läser?! :o

Just nu verkar det faktiskt bara vara Li som läser (även fast statistiken säger annat...) för hon är den enda som kommenterar, ni andra måste oxå lämna nåt spår så jag vet vad ni tkr! :D


Fina bilder!
Va gullig Rasken är :)

Tack så mkt!
Jo Rasken är verkligen supergullig, snäll är han men han är inte så lätt. Red honom inte direkt bra förra året och inte året innan heller... :$ (enligt mig då... sen finns det andra som tkr annat x) )
hade verkligen velat prova honom i år, men han va redan uthyrd och halt när jag var där så det va ingen idé :(
men men, då fick jag ju hem Rose istället ^^

bara för att så får ni se en till bild på Rasken (a)
inte världens bästa bild däremot...


Zara the Crow och Veckoplanering

Som rubriken säger så är jag en kråka just nu. Min röst är heeeeelt förstörd... Hade jag gått till skolan idag hade det slutat med att jag inte kunnat prata alls, och det vill vi ju inte? :o

Alltså, jag blir hemma idag med. Ska börja på Idrottsuppgiften (=skriva en träningsdagbok under 4 veckor, där man skriver om sitt nuvarande hälsotillstånd, mål med träningen osv) och så ska jag plugga Matte A. Ligger en bit över 20 sidor efter, så JA jag har en del att göra.

I eftermiddag så har ju vi insläppet, och Rose får vilodag idag. Dels för att jag inte får rida för pappa (ganska smart egentligen) och för att hon annars inte skulle fått någon vilodag. Idag följer Jakob med ut till Stäket oxå så då har jag sällskap ut på promenaden :)
Ska oxå prata med Jenny om den där dressyrlektionen... Va ju sjuk i söndags så kunde inte rida för henne :(
måste försöka boka in det nu på söndag istället.

Igår red Klara, och hon berättade att Rose varit jobbighest att ta ut till hagen i söndags + igår! Hon hade tydligen slitit sig vid utsläppet både i söndags morse och igår morse. Bara att fortsätta med mark-träningen, för väluppfostrad är hon då inte. Okänslig för tryck på nosryggen är hon, så hon kan bli väldigt stark när man leder henne med vanligt grimskaft. Kan kanske ha att göra med att hon är van vid att bli ledd med kedjegrimsakft så som dom alltid gör på Karlshem?
Menar absolut inget dåligt med att man gör det på Karlshem, så tro inte det :)

Imorgon Onsdag så är det markarbete för Maja, Rose måste lära sig att bommarna inte brinner! Hon bokstavligt talar hoppar över dom ungefär som om hon tror att dom ska bita henne i tassarna, sötnosen ^^

Sen på Torsdag så ska jag hoppa över ULK (=ungdomsledarkurs) för att det är KM i hoppning hemma då! Jag ska vara med i förklassen som är en CR på 70 cm, lite lagom höjd att börja på. Ska bli väldigt spännande att se hur hon reagerar, haha... x)
Håll tummarna nu för att jag är 100% frisk så jag orkar rida inför varje hinder, annars vette katten hur det går xD

Fredag ska jag rida ut, någon som redan nu vet att dom är sugna på det oxå och vill följa med?

Lördag så har Klara henne igen, och jag tror hon skulle rida lektion för I-M, roligtroligt! :D

Och på Söndag så ska jag förhoppningsvis rida för Jenny, aldelles för längesen nu.

Sen börjar ju ny vecka och då är det Klara som har henne på måndagen, som vanligt :)



hittade en bild på mitt julpynt hos Comedy från 2008...
har haft julkänslor lite till och från dom senaste veckorna, ge mig december!

ZaRa

Det kanske är dags nu att berätta lite om mig.

Jag heter Zara och är född vintern 1995, alltså är jag 15 år. Bor i en villa med mina föräldrar och 2 kaniner, som heter Ytterstforsens Ragge (Ragge) och Napoleon (Nappe). Om det kmr upp några kaninbilder vet ni alltså att det är mina haha :)

Jag har ridit på ridskolan Järfälla Ridcenter sen VT 2003 men slutade i våras då det blev bestämt att jag skulle få hyra en foderponny istället.
I våras red jag så mkt som 4 ggr i veckan (tack till mina föräldrar!) varav en gång självständigt på min stora (eller lilla sotrleksmässigt) favorit Comedy, finare häst finns inte! Det blev i princip alltid uteritter under hela våren, eller dressyr på ängar.

De andra gångerna va i grupp, på måndagar i en juniorgrupp på häst med hopp-inriktning för en grym ridlärare vid namn Ing-Marie, på onsdagar i en dressyrgrupp med tävlingsinriktning på häst (som startades i våras) och på fredagar i ponny-hoppspecialen för Sanna. Kan ju oxå säga att jag ridit två gånger i veckan sen 2007, sen vintern 2009 3 ggr/vecka och nu i våras då 4 ggr/vecka.

På ridskolan har jag haft 4 st olika sköthästar, varav jag hade kvar 2 tom. förra veckan. De andra två var jag bara på i en termin, hehe...


Vilket fall. Min första sköthäst hette Zussie, henne var jag bara skötare på en termin, därav kmr jag inte skriva så mkt mer än det här.

En termin efter att jag slutade på Zussie, blev jag skötare på Myra och Mandy. Det var hösten 2006. Mandy har jag av någon anledning alltid tyckt om, ända sedan jag började rida. Min första favoritponny :)

På Mandy slutade jag oxå efter en termin då jag inte tyckte jag hann med 2 hästar, och Myra hade tagit en väldigt stor plats i mitt hjärta. Det här va då vintern 2007.

Till HT 2007 kom Comedy till ridskolan. Jag blev skötare på honom och hade då två sköthästar igen, haha. Och den här hästen skulle jag kunna simma över Atlanten för. Finns ingen som jag älskar mer.
Han kommer alltid ha störst plats i mitt hjärta. Oavsett vad som än händer.

Sommaren 2008 hyrde jag sommarponny från Karlshem (samma ställe som Rose kommer ifrån), och då hyrde jag underbaringen Rasken :') myyysponny det är alltså<3

Vet inte riktigt vad mer jag kan berätta om mig, jag skulle kunna skriva en liten bit om varenda häst som lärt mig något och som betytt, men då kmr jag kunna skriva en hel bok ^^

En till häst måste med här i alla fall. Och det är Tusse. Han la grunden till min ridning, hade jag inte fått rida honom och tävla honom på Dressyr-KMet 2007 hade jag aldrig varit där jag är idag. Vila i frid Tusse<3

Lite bilder på dom olika, alla är miniatyrer, alltså klickbara:


Comedy<33
född 2003, svensk ridponny, ca 153 cm, känner honom utan och innan


Myra, finus hestus<3
född 1991, svenskt halvblod, ca 162 cm tror jag, många minnen med henne


Mandy, världens finaste C-ponny
född 1994, svensk ridponny, 139,8 cm, ponny som jag tävlat sen våren 2008, både lokalt och klubb. Vann KM i dressyr 2009 med henne


Rasken, sommarponny 2008 och ridlägerponny 2009
född 1998, korsningsponny, maxad D. Lärde mig supermycket på den månaden jag hade honom


Tusse
född 1982, estnisk ponny, stor D. På honom lärde jag mig hitta känslan.

Till Li

Kom på att ni antagligen vill ha svar på era fina kommentarer, så därför gör jag nu en ny kategori där alla svar, from. idag, hamnar :)

Li:
Fin design! :)
Krya på dig <3


Tack så mkt! Ja det måste jag göra... :( vill inte gå runt såhär i evigheter!<3

Ingen ridning idag heller.

Har jag sagt att det suger att vara sjuk när man har ponny? Inte?
Då säger jag det nu. Det SUGER att vara sjuk när man har ponny!!!

1. Jag kan inte åka till stallet.
2. Jag kan inte rida.
3. Jag kan inte träffa NÅGRA MÄNNISKOR ALLS.
4. Jag kmr hamna efter i skolan och måste plugga ikapp.
5. Som följd av 4an kmr jag inte kunna träffa människor för jag måste plugga.

Buhu. Tyck synd om mig :(


Nää nu kanske jag ska starta film nr 2 för dagen.

So loooong :)

erkänn att jag lätt har den sötaste kaninen?


Sjuk

Jaha. Då har man gått och blivit sjuk då. SUCK.
Jag som va pepp på uteritt... Men NÄÄ, SKIT I'T DÅ! Och ja, jag är lite smått halvledsen över att jag är sjuk, buhu på det.

Jaja, jag fixade en snabbheader i alla fall, Klara tyckte jag skulle göra det eftersom att bloggen faktiskt handlar om Rose och inte Comedy, hehe...
Nu ska jag bara ladda upp den :)

KRYA TILL MIG!




Vila och vaccination!

Idag hade Rose vila eftersom att hon vaccinerades.
Istället smorde jag hennes träns + sadelgjord (smorde sadeln förra veckan) och tvättade svansen. Vet att det är suuuperintressant att läsa om, därför kmr jag inte skriva så mkt mer.

Lägger upp en bild på henne när hon drack, oxå från i tisdags haha :)



sööötpåni<3

Hoppträning!

Gårdagens hoppträning = super och jobbig!
I helgen blir det till att köpa ländtäcke, reflexer och lite annat, plus att jag antagligen ska kolla på ridstövlar (som jag köper för egna pengar) och remontträns så jag slipper låna :D

Igår hoppade vi en bana. Innan hoppade vi banans alla delar och lite sånt, bland annat en studs på tre bommar som låg på sockerbitar stängda delen av en volt och det tyckte Rose va suuuuperjobbigt haha! Hon gillar inte studs så mkt har jag märkt, försöker alltid smita när hon ser att det närmar sig studs.

Sammanfattningsvis så gick det bra, jag tyckte att mitt tempo va lite högt men det tyckte inte mamma om man jämförde med ponnytävlingarna som varit så jaa, då var det väl inte så högt :)
Min ponny är grym på att hoppa iaf :D

Dessutom fixade jag till manen så att det blev jämn och fin! Eller fin och fin, den är helt ok, lite jämnare tjock hade inte vart helt fel men det växer väl ut så smånigom.

Hade så gärna velat ha bilder, men då måste nån som är van vid system fota.. :(

Blir en väldigt uppljusad bild (därav bruset och dåliga kvalitén) från i tisdags.


Tisdag 5/10

Stora ridhuset, min ponny är en stjärna! :')
FYFAN vilken superponny Aud har köpt för ingen summa alls, lite mer utbildning och hon kmr komma långt inom allt kan jag lova!

Det var ganska fullt i ridhuset, så red en del övergångar på en fyrkant. Mkt samla, länga, avbrott, igångsättning, halt osv.
Funkade bra.
Så sjukt fin hon blev tillslut, galoppen va helt underbar, stadig och lååååg form hela tiden (behövde inte göra nåt alls för att hon skulle söka sig dit) och traven va super!

Har typ 2 nya bilder på Rose i stallet, går inte att fota i ridhus om man inte kan kameran :(

sov så gott


Pigg Rose idag!

Kan ju börja med att säga att jag red barbacka idag med Anna på Bianca.
Red även lite på Bianca, fiiin ponny :D Anna har verkligen varit duktig med henne!

Sen som övriga passet (red förövrigt med en remont-nosgrimma = funkade super!!)... Rose var väldigt pigg, och kände att jag satt barbacka så hon kände nog för att testa mig lite.
Först i vänstergaloppen va hon fiiin påni!
Det var i högergaloppen hon fick första rycken. Första bockningarna satt jag kvar och skratta, sen efter en bockning kasta hon sig till höger så jag gjorde en fin liten avramling och landa i torven. Lite komiskt ^^
Bara att sitta upp igen, så det gjorde jag efter att jag fångat ponnyn som gick iväg till ridhusdörren och ville hem...

Travade lite, fattade galopp igen, inga bockningar den här gången så jag bröt av efter en långsida och en halv volt.

Skrittade sen lite och bytte varv. Travade lite i vänster och fattade sedan galopp... HAHA säger jag bara! Jag fattade inte vad hon gjorde men jag flög iaf i en fin volt och landade på fötterna HAHA!
Anna sa att hon typ reste sig och sen bockade. Och Rose som aaaldrig bockade eller liknande..
Men men, jag skrattade typ hela tiden och gjorde inte illa mig eller nåt så det vara bara lite komiskt :D

Som sagt, bara att sitta upp igen, och den här gången skötte hon sig faktiskt i vänstergaloppen oxå så då gav jag mig och skrittade av henne.
KNÄPPHÄST<3

I vilket fall, dagens ridning har lett till att jag bestämt mig för att köpa ett remontträns! Hon verkade verkligen trivas super med det, förhållningarna gick igenom mkt lättare (man kunde nästan inte röra yttertygeln utan att hon verkligen stannade upp) och hon kändes mkt mer avslappnad.

Ska försöka fixa lite foton imorron = ska försöka få mamma att fota.
Hon kan inte min kamera så räkna inte med några superbilder dock... Förlåt mamma!

GODNATT FOLKET


Håååltimmme första lekionen! :D

Jossan ringde tidigare och sa att det va håltimme på matten, YEES!! Hade bara hunnit till Spånga station (hehe..) så jag vände och gick hem. Börjar 9.05 istället för 8.00.

From. igår har Klara S. Rose och hon kmr ha henne tom. söndag för jag är inte hemma över helgen eftersom att jag åker med kyrkan på Ungdomsledarkurs-läger utanför Norrtälje(y)

Summan av kardemumman = Jag kommer inte blogga på hela helgen, kanske ett kort inlägg söndagkväll, beror på om jag hinner eller inte. Måste plugga sjukt mkt Matte A då (typ 30 tal), inte pepp på det, även fast det inte har hunnit bli svårt än.


RSS 2.0

Sidinnehåll
Bilder/Text etc.
Denna menyn kan bli hur
lång/kort som helst



♡ DESIGN BY:
JOSI ANERLAND