Sista dagen

Idag red jag Femman för sista gången.. Vi följde med Emma-Bianca och Cornelia-Dappe på en tur till badstället. Femman älskar att bada :D först så stod hon och skvätte tsm med hennes absoluta bästa vän Bianca (som hon typ inte kan va utan längre.. x)) och sen så simmade vi faktiskt en gång! Dock va jag lite osmidig haha, men men ;)

Igår hoppade vi som sagt för sista gången, och va hon va duktig... När jag lärt mig att bromsa lite mer så gick det super bra och hon va helt underbart duktig! Så himla tråkigt att det ska vara slut nu :(

Imorron åker Femman tillbaka till Karlshem och ska ut på betet på direkten, runt 2 veckor med bara gräs i en stooor hage och hästkompisar låter inte helt fel. Jag fick erbjudande om att behålla henne fram till 14 juli ungefär, men jag ska till skåne nästa vecka så då kan hon lika gärna vara på bete.

Till Anonym:
Jag har inte redigerat fler badbilder, för dom flesta va ganska suddiga iom att vi va tvugna att bada där det va skugga eftersom en hundägare badade med sin mastiff (?) på "solstranden". Samma med idag, fast det va tre polacker och en hund -.- personerna stod och stirrade hela tiden, störande or what?!

Nu ska jag duscha, kolla sista avsnittet på House och sen sova. Upp tidigt imorron då vi har morronfodringen och sen åker vi med Femman.
Jag kommer uppdatera lite fler gången och lägga ut bilder allteftersom att jag får bilder från folk som har fotat. Det kommer även komma upp bilder på min BDB (@Comedy) och så kommer jag lite senare skapa ett album på FB med namn "Missis Femke".

Ha det bra tills vidare!


            

Sista hoppningen

Buhu, idag äre sista hoppningen på lilla Femman :( känns så himla trist att hon ska tillbaka och att hon inte kommer hem till hösten igen... Jaja, hoppas att Aud hittar någon som verkligen trivs med lilla Åsnan (som btw ser ut at vara mer häst än åsna nu (y)).

Lägger upp några bilder innan jag ska ut och sola en stund. Bloggar mer när jag kommer åt en dator nästa gång = borde bli ikväll. Matilda följer med så det blir foton :D

                                         

Barbacka

Idag red jag på utebanan i 30 min barbacka. Så hääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääär fin va hon, även fast hon testade om hon kunde bestämma två gånger men upptäckte sen att det inte gick :)

Jag försöker och försöker få mina föräldrar att hyra Femman till hösten, men mamma blir verkligen skitsur så fort jag tar upp det och säger att dom inte orkar. Det är tydligen för mycket att hämta mig max en kväll i veckan... Mamma passade också på att sänka mitt hopp om att min absolut största dröm någonsin skulle gå i uppfyllelse, tack för det!
Dom är verkligen för underbart duktiga på att sänka mitt humör från toppen till botten, ååh vad jag älskar't!<3

Jag är inte på så jättebra humör just nu som ni kanske märker (haahaa vilken underdrift!) så det blir inte så mycket mer bloggande idag.

Hörs igen imorron!

Om du bara visste

1.10

Min hest börjar bli riktigt fin i hoppningen :D
orkar inte lägga upp filmen från idag (måste lägga upp den på u-tube då och nää för den ligger på min iPod...) men jag visar väl ytterligare en bild från hackamore-testet :)
I vilket fall så hoppade vi lite olika saker idag inne i stora eftersom att det öööösregnade ute, vilket ni säkert märkte... Vi hoppade vattenmatta, studs, kombination, oxer med mur under och räcke med mur under. Femman bröt ut en gång på oxern, men andra gången hoppade hon och tittade jättemycket i luften haha x)
Oxern låg till slut på 1.10 och det hoppar hon med lite hjälp utan att riva :D hon blir lätt lång och framtung (hjälper ju inte henne direkt att hon har så stort huvud...) så det gäller att få upp henne och att det inte går för fort höhö ^^ men som jag skrev tidigare så börjar hon bli finhest :D

Igår red jag dressyr barbacka i stora oxå, och det gick bra. Galoppen är det störst skillnad på för att förut var den jättekantig pga inga muskler, men nu börjar den bli rund och skön att sitta i. Imorron får jag se hur jag gör, måste vara i stallet tidigt för vi ska åka 11 hemifrån mot midsommarfirandet i Sörmland nånstans... Känner att jag verkligen har koll (y)
Jag kommer inte blogga nåt mer först efter midsommar, dvs på söndag.

hihi jag är lite kapad ^^ här ser ni oxå att sadeln lyfter i bak (även fast det inte syns så väl på bilden, nästan inget alls) måste få tag på hoppbilden...


Bilder :D

Nu äntligen kommer det lite bilder!
Malin var snäll och fotade idag med min kamera. De flesta blev tyvärr ganska suddiga, men jag kan lägga ut någon iaf, ursäkta min sits måste jag bara säga först.. x) Red med Annas hack eftersom att hon kan vara så orolig i munnen, har fått tips om att prova det så jag gjorde det idag men det var väl inte riktigt hennes grej.. ^^ det gick helt ok, men det kändes ändå bättre med tredelat.
Red i vilket fall i stora idag i ca 45 min, först med sadel men den ligger verkligen inte bra så efter galoppen låg den halvägs fram på halsen.. :s  tog av den då och red barbacka istället, mkt bättre tyckte både jag och Femman. Antagligen pga av sadeln som hon bockade någon gång i galoppen, för sen när den åkte av så var hon hur snäll som helst :)

Imorron ska jag till Grönan (:D!) så då har Malin hesten, hoppträning äre som gäller sen på onsdag och ska försöka få nån som kan filma/fota... Har varken filmer ellelr foton när jag hoppar på henne :(

Avslutar med en bild på söta hesten från idag :) Fler bilder kommer nog på onsdag eller torsdag.




Kortvreten

Emma om En till video:
Lite kul att det har blivit fel. Hur länge ska du ha kvar henne?

- Jag ska ha kvar henne månaden ut, dvs. till 30e juni :)

Idag red jag med Anna-Bianca och Tellan-Scott till stonas sommarhage Kortvreten (inga ston där än som ni kanske förstår ;)). Red runt lite där en stund och det som jag red igenom igår va kvar idag, så himla skönt :D dock så sparkar hon i galoppfattningarna om hon är tvungen att arbeta i dom, vilket inte alltid är så kul.. x) Hon började med det som protest igår när jag red i lilla och red igenom henne riktigt ordentligt, hon tyckte nog att det va lite för lite plats och tungt underlag, då underlaget va nyvattnat antagligen och jag var på en volt i ena ändan av ridhuset för Jossan longerade Gillis i andra ändan. Som sagt så kickade hon i fattningarna då, och min teori är för att det va lite jobbigt att hålla ihop galoppen samt pga underlaget.
Det tog hon med sig till idag ute i hagen, men när vi galopperade en liten bit runt polobanan på slutet så var det inga sparkar ^^ antagligen så stämmer min teori då alltså :)

Min kamera bor just nu i stallet, hade tänkt ta lite foton idag men det blev inte så, så den fick stanna där så fotar jag imorron.

Ha det bra, skumbananer!

Igår: hoppning, Idag: pigg?!

Som rubriken säger så hoppade vi igår, och det gick så jävla bra :D hoppade en oxer på 1m två ggr, första gången slog hon i och andra gången kom vi över, så stolkt över Femman :') nu tänker säkert en del, "Inget skulle ju ersätta Rose?", och nej det kommer hon aldrig att göra. Rose har en speciell plats i mitt hjärta :)
Men, det är dags för mig att inse. Om jag nu lyckas övetala mina päron att jag ska få ha häst till hösten igen bör jag faktiskt inte ha Rose igen eftersom att hon var på gränsen till för liten. Femman är faktiskt ganska perfekt i storlek och hon gör sånna enorma framsteg hela tiden. Får massa beröm på hoppträningarna för framstegen och för att hon har blivit så rund i kroppen, även fast hon faktiskt kan gå upp lite mer och bygga mer muskler haha. Men till skillnad från första maj så är hon en helt annan häst!
Tro nu inte att jag inte saknar min lilla Rosa, för det gör jag verkligen. Hennes små egenheter och charm, hopp- och dressyrträningarna med henne och alla uteritter mitt i vintern när man kom tillbaka med frost på ögonfransarna och på hennes mule... Och det faktum att man hur lätt som helst kunde stanna och styra, det är inte riktigt lika självklart idag x)

Jaja, nu tillbaka till Femman, som Jessica följde med och hälsade på idag. Som sagt så var hon superduktig igår! Idag däremot var hon ganska... älgig... Hon var skiiiitpigg i början, inte Rose-pigg så hon studsar och bara är springig, utan verkligen springer och skiter i mina halvhalter. Det är nåt vi måste öva på! Dessutom så höll hon på en del med munnen :/ var ju tvungen att försöka ta tag i henne några gånger, men var jättenoga med att mjukna efteråt så att jag inte skulle fastna i handen, allt för att hon faktiskt skulle lyssna i traven.. I vilket fall så drev jag på henne i galoppen för att hon skulle få göra av sig med lite energi, och när vi kom på andra långsidan på utebanan och jag drev på igen så la hon en rejäl kick, inget som man åker av för men det va verkligen "Men JA, det va kul förra gången men nu är du bara jobbig...!".
Det gjorde inte saken så mycket bättre, fick inte ihop henne riktigt ordentligt efter det heller förutom i galoppen litegrann. Men men, hon va jättetittig på den vanliga långsidan där höskrindan står så tillslut satt jag av och ledde fram henne dit, la en godisbit på staketet och så fick hon stå och fundera på om hon skulle våga ta den eller inte. Till slut gjorde hon det och då fick hon beröm och så gick vi några gånger fram och tillbaka. När jag sen satt upp igen och började trava så va hon jättefin, travade superlugnt och gick jättefint (y) lyssnade på allt! Allt som behövdes var väl att jag tog kommando från marken och så.
Avslutade när hon gick bra.
Summa sumarum: Hon har vart duktig båda dagarna, även fast hon va allra duktigast på hoppningen ;)

Nää nu ska jag vara social med min pojkvän som spelar "The Legend of Zelda: Twilight Princess" till Wii (som jag btw har klarat ut (y), ja jag har ett Wii som jag spelar på när jag hinner och har lust! :D) på TV-skärmen bakom hans laptop och därmed framför mig.

Nattinatti!

Vila

Tjosan!
Idag fick Femman vila, åkte dit tidigt på morronen, desinficerade boxen som är nyskurad och så mockade jag den boxen som hon står i nu. Hon har nämligen fått flytta från Bullerbyn till Sörgården och ska stå där den tiden som jag har kvar henne. Dock ska hon gå kvar i sin gamla hage och i samma gräshage :)

Imorron ska jag måla gamla boxen och rida en sväng, om nån är där lika tidigt som jag så rider jag nog ut en sväng :D Efter det ska jag hem och fixa mig, för på kvällen ska jag till Globen och se Linkin Park ;) Så tyvärr hinner jag nog inte blogga...
På onsdag hoppas jag att det är hoppning, och på torsdag ska Jessica följa med och hälsa på (samt vara kamerakvinna haha :D)!

Kort inlägg jag vet, men det har inte hänt så mkt idag...
Have a nice night together!

Den här söta hesten va jag skötare på innan för er som inte visste det, saknad<3

En till video

Hittade en till video på henne, från maj förra året :)
det måste stå fel på mätintyget... hon heter nog Femke så nu byts det namn på kategorin till Missis Femke istället!


Klad hest :)

Li: Ja, det är jättekul att ha kvar henne någon vecka extra :D men nää, jag kmr inte ha nån häst i vinter verkar det som för att mina päron orkar inte... :( jag fattar inte, det är ju inte dom som har hästen liksom? Men men, dom kanske ångrar sig..

Vaknade med feber imorse så har legat på soffan nästan hela dagen, med typ 30 grader inomhus.. inte kul! Nu verkar den däremot nästan vara borta!

Idag va Femman klad hest, som rubriken lyder. Igår tyckte jag att det va alldeles för varmt för att orka rida något seriöst så det blev en skrittur med Julia-Pica på typ 10 min, red i shorts, linne och Converse barbacka haha x) seriöst värre!
Som sagt, idag va Femman klad hest, hon blir lätt lite övertaggad om hästar runt om henne travar och hon bara får skritta, stackars ponnyn då. Fast nää...
Efter ett tag tog jag tyglarna, och det märks på direkten när nån annan har suttit på henne senast (en kompis hade henne i torsdags). Igår märkte jag inget eftersom att jag skrittade på långa tyglar hela tiden. Hon är nog en liten enmanshäst :) Hon var i vilket fall stel till vänster och eftersom att hon va så himla pigg i början och behövde "rastas" lite innan det var någon idé att försöka ta igenom så gjorde jag det på slutet. Galopperade lite på en stor volt (vår utebana är sjukt stor :D) och sen drev jag på på långsidan. Gissa vem som gjorde ett glädjeskutt? Så söt haha :)
Aja, efter att ha fått sträcka lite på sig så jobbade jag henne i galoppen och sen hoppade jag totalt 9 språng över två räcken som stod ute på banan, ett lite lägre och ett på kanske 70 cm? I vilket fall så var hon klockren, hon lär sig så himla fort! Första gångerna vi hoppade visste hon inte riktigt när hon skulle hoppa av, men nu taxerade hon verkligen och hoppade av rätt nästan alla gångerna :D hon drog inte heller eller någonting emot dom så det va skönt.
När jag travade av henne sen var hon oxå jättefin, travade på lugnt och i en ganska låg, avspänd form och behöll den i skritten sen :)

film på Femman för 1,5 år sen
(Jag har frågat WCSJ om hon heter Femka eller Femke, för det står Femka på mätintyget. Har inte fått svar...)


Glada nyheter!

Gillar att jag hade över 20 läsare i början, och nu är det bara runt 10... x)

Som rubriken lyder så har jag glada nyheter! Jag ska behålla Femman åtminstone Juni ut :D
Idag och igår red jag på utebanan, igår med sadel och idag utan. Eftersom att det gick bra igår och hon inte stack nåt så körde jag på barbacka idag då inte sadeln sitter så bra utan lyfter bak (ska ta det med Aud när Femman är på Karlshem igen), så det var nog ganska bra för henne att få vila från sadeln en dag :)

Imorron har Anko Femman för jag ska på studentmottagning och sen till Grönan och se Bryan Addams, på fredag kör vi igen men jag vet inte riktigt vad jag ska göra... x)

Orkar inte vänta på bilderna från Anko btw, det tar 100 år för filemail verkar det som...
Med andra ord får ni vänta med bilderna till imorron, fredag eller lördag :)

Natti!

Fin 5a!

Femman va riktigt fin idag, lite övertaggad som vanligt på hinder men hon är riktigt rolig att hoppa! :D påminner lite om ponnyn jag brukade rida på ridskolan, hon va dock lite enklare att hålla ihop höhö x)
Det gick som sagt superbra idag, hon gick att styra, svänga, hoppa och lite allt möjligt^^ från att ha varit osvängbar i ridhus och att vara åt det segare hållet, till att vara ganska lättsvängd  ute och jättepigg... Fick iaf jättemycket beröm av Nina (hopptränaren) som tycker jag har gjort ett superjobb med henne under dom här få veckorna jag har haft Femman :)

Nu kommer jag inte vara i stallet först på söndag, så jag bloggar igen när jag varit i stallet :)
Ha det braa!

bjussar på den här extremt charmiga bilden av min kanin... är han inte söt? ;)

RSS 2.0

Sidinnehåll
Bilder/Text etc.
Denna menyn kan bli hur
lång/kort som helst



♡ DESIGN BY:
JOSI ANERLAND