Frisk påni!

Rose är ohalt nu! Så idag blev det en liten vända ut i skritt. Skritt äre som gäller imorron igen, och sen rida alla gångarter till helgen, galet pigg ponny äre just nu iaf haha! :D Idag blev det mer studs hit och dit än en lugn skritt ute x) men men!

Jag har inte kunnat blogga på länge eftersom att min dator är nere. Jag har plockat isär den och bytt några delar och nu fungerar inte minnena *suck*. Så ja, det måste fixas innan operativsystemet kan installeras och jag kan börja använda datorn igen :( I övrigt har jag ingen annan dator jag kan blogga ifrån så den kommer ligga lite på is ett tag tyvärr :(

Ska försöka blogga när jag får tillgång till en dator igen, just nu sitter jag vid mammas jobblaptop :p

Natti!


Halt påni...

Japp... som rubriken säger är Rose halt :( blev det i slutet på dagens lektion. Men hon är inte varm eller svullen i benet... Aja, Aud sa iaf att jag skulle longera imorron, och om hon va halt då skulle jag promenixa en vecka, longera igen, och när hon är fräsch kan jag börja rida lite lätt i några dagar. Lilla ponnyn...<3

Japp, intagningsprovet jag ska göra v. 13 (SHIT bara drygt en vecka kvar!!!!) är i blackan, eller egenltigen så heter skolan Blackeberg :) Ligger i bromma. Jag är galet nervös!!

Men aa... Nu ska jag byta moderkort i min dator och sätta in det i en annan. Kommer antagligen inte blogga nå mer ikväll då det kmr ta hela kvällen att installera om och allt sånt x)

Trodde jag hade bilder från nån hoppning men det va bara nån video, och tyvärr orkar jag inte lägga upp dom. Är inte på världens bästa blogghumör just nu, känner mig ganska kass...

Natti folket :)

Trapalanda

Sådär, nu har jag gjort min del till slöjduppgiften! Vi ska hålla ett max 15 min långt föredrag om ett textilt material. Min grupp på 3 pers ska prata om silke. Det va lite halvknöligt att få ner min del och jag trodde verkligen inte att det skulle ta så lång tid som 7 min, det lilla! Men men, det gjorde det ^^ imorron ska det skickas in, samtidigt som idrottsuppgiften...
Jag har även franskaläxa till imorron så den ska jag läsa igenom nu innan jag lägger mig :)

El Maestro
Natten mellan tisdag och onsdag lämnade en ridskolehäst denna jord vid namn El Maestro.
Han var en riktig klippa i hoppningen, snäll i stallet och gjorde alltid sitt bästa, för alla.
Saknad har han lämnat oss i, inte minst hans skötare.
Det är alltid lika tugnt att inse att hästen, husdjuret eller personen aldrig, aldrig mer kommer dra några andetag.
Att någon kan vara där ena dagen men inte nästa är något jag aldrig kommer lära mig.
Lev dagen som om det vore din sista!


Vila i frid
det har du förtjänat


Tävlingar

Sådär ja! Nu har jag anmält mig till hemmadressyren den 10/4. LC:2, nu håller vi tummarna för att jag kan starta den här gången och att Rose inte dör av dressyrstaketen höhö...

Imorron äre hoppning som gäller, och idag red jag dressyr! Hon var lite kort i steget i höger bak, men det försvann senare. Stel? Aja, får väl se imorron hur det är då.

Nu ska jag fortsätta kolla tävlingar, ha det bäst!

gammal bild

hej (:

Nu håller jag på och gör en backup på min dator... Imorron ska jag byta moderkort och installera om dator till w7, får se om den blir nå gladare av det :) just nu är den nog jätteledsen för att den är jättejätteseg!

Nu ska jag lyssna på lite mer musik och sen läsa so! Samt försöka få Jakob på bra humör igen... Han är typ jättedeppig :/ :(

Natti folket!!


Telling my whole life with his word...

... Killing me softly with his song... Japp, den låten och För kärlekens skull av Ted Gärdested ska jag sjunga på inträdesprovet till Blackan v. 13. Nervositet? Vad är det? Du menar dom där hundra miljoner fjärilarna i magen? ÄSCH, va fan, bara att tuta och köra! *HOST* Jag är mest nervös inför den förstnämnda låten för den har jag aldrig hört innan först nu :s... aja..

Idag när jag kom till stallet hade min stapel med spånbalar vält.. Lagom kul kan jag ju säga. Jag hade dessutom ganska ont om tid för jag skulle hinna mocka, fixa maten och rida, och hade egentligen absolut inte 25 min extra för att fixa med spånet! Men men, what to do, what to do... Bara att försöka bära upp så många som möjligt, men inte så lätt när dom väger rätt mycket och ska rätt högt upp. Dom fyra sista gjorde jag till slut en liten stapel av framtill, för jag fick verkligen inte upp dom!

Efter att ha gjort allt som jag skulle hade jag lite ont om tid, och jag var verkligen inte på humör för att rida dressyr i nåt ridhus, så jag bestämde mig för att rida runt dammen istället :) red bara en halvtimme och det va faktiskt väldigt mysigt tyckte både jag och Rosen (haha nya smeknamnet, kärt barn har många namn).

Nu när snön och isen har börjat smälta kan vi äntligen komma ut och tävla! För då kan vi både komma från och till stallet med släp xD Det gör vi nämligen inte annars eftersom ingen av bilarna har fyrhjulsdrift... Aja, jag har en ponny, man kan inte ha allt här i världen ;)

Till Li: nää jag har inte anmält mig än... måste göra det :o det blir nåt jump camp c i år med iaf :)

Nu ska jag skriva klart brevet till Blackeberg! Hörs kanske imorron!

SOMMAR!!

FEJN PÅNI

Haha Rose va fejn påni idag! Jag hade egentligen bara tänkt rida lite kort, och inte göra nåt spec men det gick så himla bra så jag kunde bara inte sluta (a) längningen i högervarvet asså, wow. Det va verkligen härligt, och sen efter så samlade hon upp sig så lätt! Äntligen verkar dressyren ha släppt helt och hållet oxå!
   Rose är verkligen ingen lätt ponny, har tagit mig ett halvår att verkligen förstå henne. Men nu sitter alla bitar känns det som, ååh vad jag vill täävla!!
   Galoppen i vänster va sådär, men i höger så kände jag verkligen att jag kunde koncentrera mig på sitsen och allt va bara där. Härligt!
   Hon är lite rolig, för det är i höger som hon har varit jobbigast, svårast och varit stel, men när hon väl börjar arbeta bra så är det i höger som hon blir finast! Det går snabbast och enklast i vänster att få igenom och sådär, men höger kan verkligen vara hemsk x) i början bara vek hon sig när man var på volter, ställde utåt och sket i högerskänkeln.

Så stolt över min lilla Ros :')<33 hade lätt kunnat behålla henne mycket längre... Nu när hon snart ska tillbaka har liksom allt börjat funka bra, så det känns som om det kanske hade vart läge att lämna tillbaka henne om ett halvår? haha..

Usch, nu måste jag verkligen sluta tänka på den dagen i juni.. Vi har trots allt många dagar kvar tills dess, många träningar och förhoppningsvis några fler tävlingar.

Imorron har Klara busponnyn så jag är hästledig. Jag har ingen aning om vad jag ska göra... Eller jo, jag ska prata månadspeng med mina päron, ev. planera ridläger (AW antagligen :)) och så vare nåt annat som jag glömt bort. Hur vi ska göra till hösten kanske?

Någon som har tips på några bra ridskolor inte alltför långt ifrån Spånga? Isf kan ni väl skriva i en kommentar och länka deras hemsida :)

C U !


Sjukling.se

Då vare dags att vakna med feber igen. Den här gången skyller jag faktiskt på mamma att jag är sjuk -.- det är iaf inte mitt fel att hon går runt och hostar jättemkt här hemma :o
Så i vilket fall, jag var inte i stallet idag. Bajs :( Emma va snäll och mockade till Rose idag iaf, tack! :)<3

Tack Klara! :)

Det blir ingen skola imorron men jag hoppas jag får åka till stallet iaf om jag har på mig tillräckligt mkt kläder...

Min dag har varit rätt böljande, från elva fram till typ 3 har jag spelat på min gamla N64 (höhö.. :$), det va feeett kul! :D xD vilka flashbacks från tiden när man va liten, allt va så lätt då...

Sen har jag även snackat med pappa om en rätt stor sak som faktiskt berör hela vår familj även fast det egentligen bara är jag och pappa som är inblandade. Det gav mig rejält med hopp om att allt kanske löser sig till det bästa till slut! Och att jag kanske äntligen lyckats övertyga honom efter många år... :')

I övrigt har jag även läst bloggar och de två artiklarna och JRC som finns i tidningen "Mitt i Järfälla" och på Ridsports hemsida. Juste! Pluggat har jag oxå gjort! DUTTI FLIKKA! :D (a)

Men nu ska jag dra ut till köket och bryta datasittandet ;)

C U 2MORROW

Muffinsarna jag gjorde i måndags, mums<3

Svenska, CHECK!

Gjorde precis klart svenskauppgiften! Fan va glad jag blev haha :D och nu är den inmejlad oxå så nu blir det en snabbdusch och sen soooova<3333 det är seriöst det bästa man kan göra... äta och sova, HAHA! Nu tror ni som inte sett mig på länge att jag är värsta tjockisen, men nej nej! Jag må vara rätt kraftigt byggd, men tro mig, mkt fett på kroppen kan jag inte direkt säga att jag har (a)

Idag vare hoppträning, som vanligt på onsdagar. Lite besviken blev jag när hon inte blev lika mjuk och fin som igår, men men det kommer väl så småningom :)
Vi hoppade några studs och sen byggdes den om till en trekombination. Hoppade även en oxer-vattenmatta på typ 80? och hon är så söt! Drar upp benen jättehögt och drar ner huvudet för att kolla på hindret, haha nutte<3 härlig ponny Aud äger! Fast jag har faktiskt svårt att tänka mig henne fungera bra som ridlägerponny eftersom att hon är rätt svår... men men :)

Svar till Li: Ja jag har vart på AW! Det är verkligen super! Jag va där på Jump Camp C, första veckan förra sommaren. Jätteroligt att rida för så många olika och så duktiga tränare som man fick göra där, och hästarna var galet fina. Så, vill du åka på ett träningsläger med hoppinriktning med riktigt fina hästar och grymma tränare, så är AW Sporthorses nåt för dig! ;)

Detleffe och Olivia (som har Super Sonic) i somras. Detleffe tävlar LA hoppning, kvalad till MSV om jag inte är helt ute och cyklar ^^

Meh?!

Ni tkr jag ska ha kvar bloggen, men ändå äre inte alls lika många som läser nu som läste i början och jag får inga kommentarer (förutom Fridas, tack!).. nu vill jag ha tips från er vad ni tkr jag ska skriva om!! :o

I vilket fall så gick Rose hur bra som helst idag! Red i lilla i ca 45 min och jag gjorde väldigt mkt övergångar. Till slut behövde jag bara spänna till magen för att hon skulle samla sig och så tryckte jag lite med skänklarna och då genast trampade hon till, sån härlig känsla :D

Imorron ska vi hoppiskutta, och då åker nog nosgrimman på igen. Anledningen till att jag tog av den var för att jag ville hon skulle släppa fokuset kring hennes näsa och mun, och nu har hon gjort det :) så imorron ska jag som sagt prova att se hur det funkar med den nu!

Nu väntar däremot plugget på mig... Natti!


3 månader kvar?

Fy fasiken va tiden går fort... nu är bara drygt 3 månader kvar tills Rose ska hem till karlshem :((

Idag tog jag några skutt över sockerbitar, för att träna på lite vägar och sånt. det gick super! Hon va jättefin :D Jag red även lite på Pica och Julia red lite på Rose, det såg jättefint ut! :) Rose trivdes bra med henne i sadeln! Pica och Rose är lika, fast ändå väldigt olika... På många sätt.


Imorron har Klara Rose, så jag är i stallet först på tisdag igen. Och imorron börjar oxå skolan...

Aja, jag avslutar med ett litet citat från Lily Allen's Fuck You. Stämmer bra in på det som jag skrev om i förra inlägget där jag va så jävla arg haha ^^ Det finns nog inte så många som kan gissa vad det handlar om, egentligen.

Fuck you, fuck you very, very much
'Cause we hate what you do
And we hate your whole crew
So please don't stay in touch

Äre illa om man är så arg att man blir illamående?

Som rubriken säger... Det finns några människor i detta land som verkligen äcklar mig. Det är inte så synd om er som ni försöker få alla att tro!

Okej, nu undrar säkert alla vad det va om, men det tänker jag faktiskt inte berätta. Var bara tvungen att skriva av mig x)

Idag red jag ute en stund på utebanan. Rose är lite nonchalant för skänkeln (hennes nya trick för att komma undan arbetet... förut var det att springa i 180 och nu äre att inte låtsas om skänkeln) så nästa vecka ska det lösas med hjälp av Nina :)
I övrigt gick det bra, gjorde mkt övergångar och på slutet kände verkligen hur stel hon var i sidorna efter att ha tagit det rätt lugnt i förra veckan :p men när jag bestämde mig för att sluta var det mkt bättre :)

Sen efter det var jag på Säby. Hälsade på den lilla fina fuxen vid namn Comedy (som förövrigt är världens bästa om ni inte visste det (a)) och han va så gullig! Jag hämtade en borste för att borsta honom lite, men han ville inte bli borstad utan tryckte istället huvudet och halsen mot mig så jag la undan borsten och stod och kliade honom i mankamen och masserade halsen. Han sänkte huvudet och stod och blundade heela tiden! Helt stört vad mycket han betyder för mig. Efter ett litet tag tog han upp huvudet och öppnade ögonen och då gick fram till honom. När jag gjorde det tryckte han huvudet i famnen på mig och så stod vi där och mös lite mer :')
Sen gick jag mot Jakan med Vanne och pratade om allt möjligt med henne, trevlans!

Imorron vet jag inte riktigt vad jag ska göra, jag är nog ute i vilket fall så mkt som jag kan den här veckan. Sen ska jag till vällingby med mamma och ev. köpa ett kors som jag fick när jag konfirmerade mig i somras. Eller egentligen fick jag pärlörhängen, men eftersom att jag inte har hål (hör och häpna) så bestämde jag mig för att byta det till ett halsband istället för att ta hål. Det känns mer "Jag" liksom :)

Ett löfte är ett löfte, och jag kmr inte svika dig<3

Hoppning

På dagens schema stod det hoppning, det var riktigt roligt! Vi hoppade en liten bana med olika vägar som vi tränade på :)) Rose är verkligen säker i hoppningen nu, sån himla skillnad mot för ett halvår sen då hon va osäker och tyckte hindrena (och cavalettibommar oxå för den delen...) va jätteläskiga och hon tittade väldigt mkt. Nu är hon inte osäker alls utan hoppar allt från vattenmattor till smala hinder! :D

Nu ska vi spela lite Wii :D
bloggar mer imorron, och då vill jag oxå ha era synpunkter på vad jag skrev om i förra inlägget :)

NATTI

Utrustning

Nu med den nya sadeln (eller aa, den sadeln om vi bytte till för ett tag sedan) är mina schabrak för små... Med andra ord skulle jag behöva köpa 2 schabrak till, ett rött och så något annat helst ganska billigt då mina pengar börjar sina efter att jag köpte min iPod touch(hehe). Schabraken kommer jag köpa i strl full så då kommer jag även kunna använda dom på en eventuell nästa häst ^^

Jag ska göra en liten lista med saker som jag tänkt köpa, och sen lägga upp bilder

- rött schabrak strl Full (tänkt att även kunna ha på tävling)
- "vanligt" vardagsschabrak strl Full, helst ganska billigt (a)
- de röda Catago skydden runt om
- fleecetäcke
, det är inget fel med det Bucas som jag har förutom det att det räcker lite långt ner på benen (höhö typ halvägs ner.. xD). Så det hade verkligen inte suttit fel :) Fleecetäcket kan jag dock inte bestämma vilken färg jag vill ha, men det blir nog ett av dom första, det blåa eller svarta. Fast... jag får se om min budget räcker...
- Lite större ridtäcke.
Fast snart är ju den säsongen slut så det kanske är lite onödigt (a)

Det var väl typ allt.

Imorron ska jag rida ute på utebanan tror jag, och sen åka till Säby. Mamma åker förbi sen och hämtar upp mig för att ha intag och efter det åker jag till säby igen ^^ På kvällen äre råplugg som gäller. Ska läsa ut en bok på 300 sidor till nästa vecka, samt skriva en uppsats om psykisk, fysisk och social hälsa till idrotten.... Taggad? U BET!! ;)

Här kommer bilderna jag lovade er i början.

Fleecetäcke från Horze


Schabrak från Hööks      Exempel på vardagsschabrak från Hööks


Benskydden, igen... jag dör lite för dom :)) från Cheval Ridsport




RSS 2.0

Sidinnehåll
Bilder/Text etc.
Denna menyn kan bli hur
lång/kort som helst



♡ DESIGN BY:
JOSI ANERLAND