How I Met Your Mother

Ligger i soffan framför TVen och kollar på HIMYM. Alltid lika roligt!! Förutom det faktum att jag har mått illa hela dagen och efter min och Rosas skogstur började jag känna lite feberfrossa... Har hoppträning imorron och på söndag är det ju som ni vet tävling så jag har VERKLIGEN INTE tid att bli sjuk nu!! Det nästan mest irriterande är att vi inte har någon termometer där man tar tempen i örat hemma så kan inte kolla om jag har feber...

Baaah, ibland känner man ju att livet är bajs. Fast nää, jag har ju min lilla solstråle som alltid gör mig på bra humör!! Hoppas verkligen att jag inte blir jättejättesjuk så jag inte kan hoppa imorron, är verkligen supertaggad eftersom att det va två veckor sen vi hoppade.

Jaja, hoppas ni håller er friska, gillade dagens Comedy-inlägg och ser fram emot morgondagens avslutning!


Comedy, min bästa vän. Del I

Comedy, vart ska man börja? Finns så mycket att berätta om denna underbara häst, men allt kan inte beskrivas med ord. Så jag börjar helt enkelt från början, i augusti 2007.
 
Comedy hos uppfödaren på Gotland som 3-åring
 
I augusti 2007 var jag 12 och ett halvt år, hade precis börjat sexan och hade en sköthäst vid namn Myra. När höstterminen på ridskolan började fick jag reda på att det kommit två nya D-ponnysar till ridskolan som stod i uteboxarna. De hade kommit runt den 20 augusti (exakta datumet har tyvärr glömts bort). Självklart gick jag ut och tittade på dem när jag kom dit första gången den terminen. I uteboxarna stod två valackar, en brun valack med strimbläs och en lite större och kraftigare D-ponny (trodde jag då) som var fux med bläs. Jag hälsade på båda två men fastnade lite extra för fuxen som skulle smaka på händerna och fingrarna.
 
En eller möjligtvis två veckor senare var det dags för höstens skötarmöte, och jag kunde ju inte släppa den lilla fuxen. Det var två möten, ett för oss som var skötare och ett för de som ville bli skötare. Jag stannade till det andra mötet och var så himla nervös! Ni ridskolemänniskor vet ju hur det brukar vara (eller i alla fall brukade vara) när det kom en ny ponny eller häst till ridskolan, ALLA ville bli skötare på den. Inte var det någon skillnad den här gången inte. Ungefär halva klubbrummet (16 pers) räckte upp handen för att anmäla intresse som skötare när Comedys namn ropades upp... Jag minns mycket väl hur mitt hjärta verkligen skönk och tänkte att jag aldrig någonsin kommer bli skötare.
 
När sedan listorna kom upp någon vecka senare, och JAG stod som skötare... Ni kan ju gissa glädjen?! Nu när jag tänker på det kan jag inte låta bli att undra hur mitt liv skulle vara om jag inte hade blivit skötare på honom. Mitt liv hade förmodligen varit väldigt, väldigt annorlunda.
 
Ny på ridskolan! 9/9-2007 
 
Hela hösten var jag ensam skötare på honom för att han skulle få någon att känna trygghet i, och han gick inte så mycket lektioner. Han var ju bara fyra år, en riktig bäbis. På förmiddagarna red ridläraren Sanna på honom och utbildade honom, och på eftermiddagen/kvällen kunde det hända att han gick en lektion. Två gånger i veckan (oftast) gick han lektion med en tjej vid namn Anna, bl.a. så gick de alltid tillsammans i fredagsgruppen innan min lektion. Sedan när höstterminen var slut var det dags för ett efterlängtat jullov, av många skäl. Det jullovet kom den dagen som jag så länge hade väntat på. Jag skulle vara med på en kurs för Sanna, och jag hade såklart önskat Comedy, vilket jag även fick. Pigg som få och superkänslig var han men jag hade väldigt, väldigt roligt! Haha, jag minns fortfarande känslan, vart vi var och vilka som var med på kursen när Sanna sa att jag skulle få ha honom...
 
Under våren som kom fick jag rida honom när Anna hade avbokat sin lektion, och jag red även honom ibland i min torsdagsgrupp. Minns speciellt en gång i torsdagsgruppen när vi skulle galoppera på stora volterna. Ponnyn bakom mig (Mandy för er Säbybarn) hade en tendens att "grymta" till lite i galoppen då hon kan vara ganska pigg, och Comedy blev jätterädd när det hände! Eller så såg han bara en anledning till att få busa lite, han var nämligen lite utav en avkastare på vintern under sina första år. I vilket fall så reser han sig och sätter sedan av i galopp. Jag har ingen aning om hur jag satt kvar, men det gjorde jag! Folk kom och frågade mig efteråt om jag hade klister i rumpan med tanke på att jag satt kvar haha! Den våren började tyvärr även hältorna komma, och det var även då som jag har de första fotona på oss tillsammans.
 
 

9/5-2008, små och pluttenuttiga!
 
Sedan rullade det på. Jag red honom ungefär lika mycket hösten 2008, men under vintern 2009 började rida honom mer konstant. Julafton 2008 fick jag ett kuvert med massa bilder på honom och på oss tillsammans i av min kära farfar som tyvärr inte finns med oss idag. Innan jag öppnade det sjöng pappa på en sång som texten var ändrad på så den skulle passa. I julklapp av farfar fick jag hyrning varje söndag! Det är min bästa julafton någonsin, har aldrig varit så glad på julafton. Rimmet/sången som jag fick med kuvertet är sparat och sitter uppe på min anslagstavla ovanför mitt skrivbord, och det pappret kommer jag nog aldrig någonsin att kasta...
  
Den här bilden får avsluta det här inlägget. Den vann jag faktiskt pris för i Polluxposten 2008 i deras fototävling! Jisses vad stolt jag var då!

Shoppinglista SIHS

Om bara några veckor är det första advent = Stockholm International Horse Show!! Supertaggad och längtar verkligen dit. Innan dess händer det däremot en hel del, tävling i Sundby, markarbetes- och hoppkurs för Katarina Bonde, KM i hoppning och dressyr hemma på Stäket... Som ni märker så är det en hel del grejer som händer, sen fyller även en av mina närmsta vänner 18 om två veckor så det är fullt upp!
 
Men även fast jag har superfullt nu närmsta tiden så har jag hunnit klura på lite saker som ska köpas under SIHS
 
  • Benskydd till tävling/träning
  • Lädertyglar
  • Rumpvärmare
  • Ev. Mörkblå lindor
  • Ridtäcke(n)
  • Ev. Ridbyxor
  • Trefingers-vantar
  • Hårnät
 
Får se hur mycket som köps in eller om jag måste komplettera någon annanstans. Är så himla dålig på shopping där, blir typ stressad och tänker i sista stund "nää det här behöver jag egentligen inte". Men det här är grejer som jag verkligen känner att jag behöver i nuläget så hoppas att jag hittar nåt bra!
 
Julen 2010

Dressyrdebut

Jajamen, igår bar det av mot Enköpings RK för dressyrtävling! Fixade Rosa på förmiddagen och kl halv ett bar det av. Var framme runt halv två och då visade det sig att min klass inte hade börjat än, den var försenad till kvart i två (skulle börjat halv ett). Så det var bara att vänta. Lite drygt var det med den långa väntan (startade först kvart i fyra) men det var inte så mycket att göra åt saken.
 
När det äntligen var dags att rida fram så var Rose jättefin, alltså verkligen jättejättefin. Det var så himla roligt att känna hur allting bara funkade! Lite loj var hon ibland, men oftast så var hon verkligen grymt fin. Inne i Collecting Ring sås dog hon däremot lite grann. Försökte väcka henne ett antal gånger och det hjälpte ett tag men sen började hon gå emot igen. Inte så konstigt iom att det var hennes första dressyrstart någonsin!
 
När det väl var dags för mig att gå in på banan tog det tvärstopp på mitten. Till slut lyckades jag övertyga henne om att dörren i H-hörnet inte skulle äta upp henne, så vi kom förbi och red runt lite tills vi fick startsignal. Under hela programmet stod hon emot en del (främst på sista uppridningen, förmodligen för att hon var spänd) men vi kom igenom hela programmet utan några direkta missar. Hon tittade en del i H-hörnet och gick inte ut i hörnet vilket gav oss en 4 på den biten, släppte stödet och hamnade bakom lod ibland, men annars gick det absolut bra. Tyckte domaren var lite snål som gav oss 55,17 % och tycker att det borde ha varit runt 58 % iaf, men domaren är ju utbildad så det var säkert rätt. Hon dömde rätt högt i kat. B och C, så då kanske hon dömde lite lägre i kat D, vad vet jag.  Har tyvärr ingen bild från själva ritten, men mina föräldrar har filmat. Har jättemånga filmer som jag skulle kunna lägga upp, men det är lite krångel att överföra de från kasettband till digitalt... Ska försöka få pappa att lära mig så kanske jag kan fixa det själv sen.
 
 
Jag är i alla fall väldigt nöjd med både Rosas och min egen insats, hade som mål att komma runt banan vilket vi ju faktiskt gjorde! På söndag bär det av mot Sundby men den här gången blir det hoppning, LD+5 och LC. Ingen Clear Round den här gången eftersom att de inte hade en sån klass, men vi kör i alla fall. Lika bra att komma ut så mycket som möjligt så hon botar sin "scenskräck" haha!

Promenad

Idag blev det en spontanvisit på ridskolan. Det värmer alltid lika mycket i hjärtat när jag ropar på honom och huvudet åker upp. Borstade lite på Comedy och gick sen på en 25-minuters promenad. Det tyckte han var suuperroligt!! Dock blåste det ju halv storm så det va ju något kallt...
Imorron är det högskoleprov och sen mot Rosa för att fixa allt inför tävlingen på söndag!!

Today I went to the riding club. My heart always gets warm when i call Comedy's name and he rises his head to look at me. I took away all the dry mud from Jim and then we went on a 25-minutes walk. He obviously thought that it was very funny!! Even though it was very cold and windy (felt like half storm...)
Tomorrow it is time for the "university-test" and after I'm off to Rose to fix everything for sundays competition!! (Sorry for bad English, haha)

Världens bästa!


Första snön!!

Yes, som ni förmodligen såg på Facebook har nu första snön kommit!! Underbart!

Idag blev det som sagt banvallen med Jessica-Pica, hade tänkt försöka göra Rosa riktigt trött... Men det är ju typ omöjligt, hon är son en Duracellkanin! Det enda jag lyckades med va att göra henne ännu piggare, som att hon inte var det tillräckligt i början liksom knäppisen <3

I skritten blev det skänkelvikningar för att repetera gårdagens jobb och hon släppte efter rätt rejält i skritten. Rolig dag!

To Alexandra: thanks for the comment! I can't do anything but agree. Haha I guess that it's quite hard to understand swedish when you're not scandinavian. Where are you from and how did you find my blog? Maybe I should try to find a way to translate the blog, I know some people that's got their blogs translated... I'll try and see what I can do! :)


Sorry för kass bild, det här var innan den "riktiga" snön kom...


Rose enligt dig

Hur skulle Du beskriva Rose efter vad du har läst här på bloggen?

Det vore väldigt intressant att få veta hur pass väl jag har lyckats förmedla Rosas personlighet, så skulle bli väldigt tacksam om ni läsare kunde ta er någon minut och försöka beskriva hur just Du tror att Rosa är!


Dressyrponnyn!

Idag fick Rosa agera dressyrponny igen. Det behövdes verkligen!! Jäklar vad muppig hon var i början, speciellt i högersidan. Var som att försöka kommunicera med en betongvägg, typ. Stum i munnen och stel, uäääh.
 
I alla fall, först red jag igen programmet inför söndagens LB:1 i Enköping, och det gick verkligen inte speciellt bra. Tappade henne mest hela tiden. Red sedan tvära skänkelvikningar på långsidorna i båda varven för att verkligen få loss sidorna och red sedan programmet igen. Då gick det bättre men hon var fortfarande inte riktigt framme för skänkeln utan drog sig ut mot långsidorna i längningarna. Fick då i uppgift att rida arbetstrav-mellantrav-arbetstrav på volten vid C vilket gjorde STOR skillnad! I traven blev hon verkligen jättefin och gjorde superlängningar på diagonalerna efteråt, så då var det dags att sluta. Duktig ponny! Det roligaste med Rosa är nästan att hon typ inte blir trött, hon är som en liten Duracellkanin som bara går och går och går... Eller, när hon blir trött blir hon inte seg, utan börjar istället grymta och krulla ihop nacken eller så springer hon iväg. Jag har skrivit ett tidsinställt om Rosas personlighet (som jag trodde skulle kommit igår?), hoppas att det dyker upp på bloggen snart!
 
 
Imorgon blir det banvallen med Picas medryttare Jessica som jag känner sen innan (HEJ JESSICA :D) så det ska bli jätteroligt!! Sedan verkade det som att Wilma rider ut på fredag och sen är det lördag och slutfinish på trimningen, efter högskoleprovet... På söndag startar jag inte först typ 15 så vi kan ta det lugnt på morgonen då, skönt!
 
Note to self: Vänstertummen upp, snabba övergångar, samla-läng, skänkelvikningar, lång framridning.

Dressyrträning!

Dressyrträning för Nina blev det idag! Rosa va suuuuuperpigg i början och trodde nästan att hon skulle skicka av mig i galoppen haha. När hon bestämmer sig för att man ska av brukar man oftast åka...

När hon väl insett att det är bättre att samarbeta än att springa runt och kämpa emot så blev hon jättefin i skritten och traven. Galoppen funkar bra så länge det inte är mellangalopp, då tappar jag henne helt... Nina gav mig tipset att rida mer med sätet i mellangaloppen, och då gick det mycket bättre! Förmodligen blir det träning imorron oxå, sen blir det uteritt med Picas medryttare Jessica på torsdag :)

Veckan är med andra ord fullspäckad med saker. Vet inte än när jag får tillgång till bilderna heller men hoppas verkligen att jag kan lägga upp del ett på lördag SENAST. Ha tålamod!!


Dressyrträning flyttad

Blev ingen dressyrträning igår för Anna, utan blir att träna för Nina imorron istället. Idag var jag med Wilma ut till Rosa för att hjälpa henne hitta lite knappar. Dom var jätteduktiga när hon fått kläm på drivningen!!

Imorron blir det inget Comedy-inlägg (fortfarande bildbrist...) MEN det kommer ett Rosa-inlägg istället. Hoppas att det "duger" tills vidare! ;)


Första delen...

... om önskeämnet kommer förmodligen på tisdag. Just nu har jag ingen tillgång till servern av någon anledning (det krånglar, som vanligt), och där ligger alla bilder. Inget inlägg utan bilder, speciellt inte de inläggen.
 
Och japp, nu är det bekräftat: det blir två inlägg, del I och del II. Det är så mycket att berätta så skulle det bli ett inlägg så hade ni aldrig orkat läsa... Bättre att dela upp det i två.
 
Den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge!

Önskemål

Fick ett önskemål om att skriva ett inlägg om Comedy. Självklart kan jag göra det! Eventuellt delar jag upp den historien i två inlägg då det sträcker sig över 5 år. Börjar idag och ska försöka få första delen publicerad senast på tisdag.

Idag blev det /vilodag/ för Rosa. Nyklippt som hon är så va hon ganska pigg när vi var ute men det var roligt! Bara skritt och trav igenom skogen vilket hon verkade tycka var ganska skönt. Det har ju varit två rätt intensiva veckor nu, och dom två kommande veckorna är även dom rätt intensiva! Efter höstlovet får hon gå en lugnare vecka och sen är det nog dags för KM hemma på Stäket :)

Imorgon ska jag plocka svamp hos min farbror och hans fru på deras land utanför Uppsala, och sen på kvällen är det dressyrträning för ridläraren jag red för på Säby! Taggad tjej!


Hästledig

 
Jahapp, vad gör man på dagar när man är hästledig...?? Tänkte börja kolla på film, men satte mig och skrev lite tidsinställda istället... Har ni något önskemål på inlägg så skriv det nu! Fick bara ett enda önskemål senast (och det tackar jag för!!) så passar på att påminna er igen.
 
Om en vecka och två dagar debuterar jag och Rosa på dressyrbanorna. Får se hur det går, kan gå allt från super till katastrof med en ponny som Rose-travar runt hela ridhuset och vägrar gå fram till domarbordet. Måste helt enkelt vara beredd på det mesta. Det värsta är nog nästan att jag dagen innan sitter i åtta timmar och skriver högskoleprovet...
 
Nog om det. Nu SKA jag starta en film, och sen blir det middag... Eller så blir det serie nu, sen middag och efter det film... Jaja, nog med babbel, lämna ett önskemål om blogginlägg så skriver jag mer imorron.
 
Tjockisrosa på Gällsta Ö förra året.. Dräktig?!

Nästa hållplats: Säby Gård

Nu ska jag dra mig mot tåget för att hälsa på Lill-hästen och gå på mötet!

Knasboll <3


BUS-möte

Som jag sa igår så har min fina vän Klara Rose idag. Anledningen till detta är att vi har BUS-möte! Så idag ska jag till ridskolan och träffa kompisar och Comedy. Har saknat honom så himla mycket, så det ska verkligen bli jätteroligt att få klappa lite på honom.


Hoppträning

Idag stod det hoppträning på schemat. Rosa var pigg och framåt redan från början vilket var roligt, och bjöd väldigt bra på hinder. Hoppade fyra olika hinder som stod längs med medellinjen, övningen gick ut på att byta galopp över hinder (vilket både jag och Rosa har svårt för). Superbra övning och Rosa blev rätt trött haha! Ett tag sprang hon med svansen rakt upp i luften lilla sötnosen :)

I övrigt så rullar allting på bra. Har väldigt mycket i skolan och internet här hemma krånglar lite, så därför blir det svårt att hinna med bloggen tyvärr...

Igår dressyrade vi rejält i lilla ridhuset. I början vågade inte Rosa gå fram till bettet, trippade och var typ "tygelhalt". Men drev jag på henne framåt så hon inte hade nåt väl än att gå fram till bettet så löste det sig, inget konstigt med benen eller nåt sånt. I slutet fick jag till en riktigt stor, fin och bra skritt, helt annorlunda mot hennes vanliga!! Så himla roligt att rida nu, för allting börjar verkligen lossna!

Men nu dröjer det ett tag till jag ska rida igen. Imorron har Rosas förra medryttare Klara henne och på fredag har Wilma Rosa. Men på lördag kör vi igen!

Älskade ponny..


Världens bästa film

Wilma: absolut! Just nu överlever jag, kommer nog dra mig ut så länge jag inte ligger dödssjuk hemma heh... Men tack!

Har precis kollat klart världens bästa film och ska nu sova. Ännu en vecka är slut och nu är det bara två veckor till högskoleprov, dressyrdebut med Rosa och Höstlov!! Sen att jag typ har hundra miljoner läxor innan dess kan vi ju glömma, right? Ni lär få ett litet klagoinlägg imorron när inte ponnyn har gjort mig glad över alla läxor son är till nästa vecka...


Finns inget bättre än det här.


Ett skepp kommer lastat...

...med en helt underbar förkylning!
 
Tyå så känner jag just nu. Näsan började rinna i torsdags och jag har haft lite känningar i halsen att något bajs är på väg. Inte kul! Tur att jag har ponnyn i alla fall
 
Appropå henne. Idag red jag barbacka på Kortvreten. Men innan vi kom dit hann jag åka i backen för första gången för i år haha! Rose vile helst av allt springa ut till hagarna så blev lite sur när hon märkte att pappa höll i henne och jag skulle kasa mig upp från pallen (ja, kalla mig kärringm, tant och gammal. Men snällast mot hennes rygg). Så när jag nästan hade fått över benet och pappa hade släppt taget om tyglarna fick ponnyn en jättebra idé om att springa iväg vilket jag då inte var beredd på hehe... Det resulterade i trasiga ridbyxor, skrubbsår, Converse som blev ännu mer trasiga än vad dom redan var samt en något skitig Zara. Men skam den som ger sig! In och byta skor, hoppa upp och sen ge sig iväg.
 
Resten av ridturen var det inga mer bus från Rosas sida. Väl på Kortvreten blev det mycket travarbete och sidvärtsrörelser, fortsatte på det vi har jobbat med i princip hela veckan. Att flytta för vänster skänkel är numera inga problem alls, utan problemen dyker upp när höger skänkel kräver flytt. Då är det alldeles för jobbigt.
 
Pappa följde även med och fotade/filmade lite grann, något ni vill se? Tänkte försöka lägga över en film från när jag rider henne på Karlshem i somras någon gång (blir väl typ höstlovet...) så att ni kan se skillnaden! Verkligen stor skillnad :)
 
Imorgon har Wilma (medryttare) Rosa, så får se om jag skriver något av förslagen som Emma tipsade om.
 
Bjussar på en bild från idag :)
 
 

Nytt i hästgarderoben

 

Nu var det dålig uppdatering igen, ber om ursäkt för det... Under den här veckan har jag hunnit rida (massa) dressyr, dressyrträna för Nina (vilket gick super!) och mysa en massa med ponnyn.

Förra helgen innan Hufvudsta tog jag och mamma en sväng till Infra City och besökte Hööks. Grimskaft behövde införskaffas och jag köpte även en "tävlingströja" och en röd grimma då den ena hon har nu håller på att gå sönder heh... Utsliten! :)

I övrigt rullar allt på bra, imorron ska jag försöka sätta mig ner och skicka iväg någon bild till min kära vän Josefine som har sagt att hon kunde ge bloggen ett välbehövt ansiktslyft! Men innan dess är det ju morgonfodring, så jag och pappa åker ut tidigt. Jag ska rida dressyr på kortvreten (stonas sommarhage) för första gången och pappa är snäll och sa att han skulle ta med sig kameran.

Baaah, nu har det säkert smygit (/smugit?) sig in en massa stavfel, dålig svenska osv men jag är trött och ser fysikboken ligga uppslagen vid sängen... Kort sagt, sängen kallar!! Men innan dess tänkte jag ge er en bild från Hufvudsta, LD+5-klassen

(Jennifer Greblin är fotograf)

 


Pigg ponny på ingång

Ja, rubtiken talar väl för sig själv... Det märks att det börjar bli kallare kan man säga!! Rosa är på tårna vid uttag och idag fick jag jobba som sjutton för att hon inte skulle springa ifrån mig när jag red på banan. Dom där dagarna i början där hon nästan blev lite lat och seg är som bortblåsta.
 
Jag har lite bloggtorka (ja, redan...) så vet inte riktigt vad jag ska skriva om. Det känns lite enformigt att bara skriva om "dagens", men det kanske är det ni vill veta? Kom med lite förslag om vad ni vill läsa om! Hur hela resan med Rosa började, varför jag inte hade henne förra året, åsiktsinlägg om bett/nosgrimmor whatever. Ni bestämmer! Får jag inga förslag alls nu blir jag nästan lite besviken, det är ju ändå närmare 25-30 pers som läser... :)
 
Bild från LD (80). Hon kan ju hoppa i alla fall!

Dyr ponny

Idag fick Rosa gå inne i lilla ridhuset, på tiden eftersom att det va typ i torsdags som jag senast red dressyr... Det märktes kan jag ju säga!!

I början var hon väldigt stretig mot vänsterskänkeln och ville inte alls ta den, men efter galoppjobb där jag red på bågar och gjorde galopp-trav-ny galopp över medellinjen blev hon riktigt fin. Så häftigt att känna hur hon kommer inunder sig med bakbenen och verkligen skjuter på framåt-uppåt!

Idag var Rosa som sagt en riktig pärla, och senare i veckan ska vi träna dressyr för antingen Nina eller Anna (om allt går som det ska...).

Imorgon har jag studiedag, ponnyn ska få nya, fina dojor och innan dess rider jag antingen lite likadant som idag eller så blir det ut. Beror på när dressyrträningen blir!


Hufvudsta RK, 7/10-12

Igår (söndag) så gjorde jag och Rosa debut på bortaplan för i år! Tävlingen gick riktigt bra med tanke på att hon inte har varit ute på två år, och totalt var det här hennes andra start ute någonsin. Underlaget var väldigt tungt och blött, och Rosa som hatar vatten och gegga... Tror att hon lyckades övervinna sin rädsla för vattenpölar! ;)
 
Ett stort tack till mina föräldrar som följde med och till Rose's förra medryttare Klara som också följde med.
 
Team Rose!
 
LD Clear Round:
I första klassen var hon väldigt fundersam mot underlaget, och jag red lite väl samlat som vanligt... Det medförde att jag fick två stopp på första hindret. När vi kom mot tvåan tog det helt plötsligt tvärstopp och Rosa vägrade gå framåt, men till slut med lite (läs mycket) övertalning så gick det och vi kom över! Tyvärr drog vi med oss bommen, men men. Resten av banan flöt på utan krångel men i något undertempo. Eftersom att jag fick två vägran och ett annat stopp som tog tid drog vi även på oss tidsfel och slutade på 22 fel. MEN vi kom runt, vilket var målet! :)
 
Jag och stallkompisen Åsa-Quickstar (Lilla Q) innan LD+5
 
LD+5 A:0-A:0:
Innan den här klassen fokuserade jag på att väcka henne och få henne framför mig. Det fungerade riktigt bra och väl inne på banan flöt allting på super! Hade dock en ryttarmiss från min sida vilket gjorde att vi drog med oss bommen på 5an som var ett räcke, hade jag kortat upp henne lite innan det hade vi nog varit felfria och kommit till omhoppning.
 
Allt som allt så är jag verkligen supernöjd med ponnyn och laddar redan om till nästa tävling! 28/10 åker vi och dressyrar i Enköping (LB:1) och 4/11 åker vi förmodligen till Sundby RK och hoppar. Sen vet jag inte om det blir några mer tävlingar, men hoppas att vi kan åka iväg på lite Pay & Jump's innan vintern kommer.
 
Avslutar med två bilder på världens vackraste ponny. Visst är hon en riktig skönhet?
 
 
 

Det här med manar...

Igår gjorde jag äntligen klar Rosas man efter att kämpat med den i drygt en vecka. Har ryckt den för att den va ojämnt lång och tjock, nu är den lagom tjock framme vid öronen men tyvärr så är den ju sönderkliad och tunn från ungefär mitten till manken... Inte så mycket att göra åt det, men hoppas att det växer fort så att den blir fin där oxå.

Imorron blir det en sväng till Upplands Väsby och Hööks, Horze samt Stockholm Ridsport. Ska köpa en grimma, grimskaft och en marinblå långärmad som jag kan ha på tävling. På söndag smäller det ju och vi debuterar för året i LD och LD+5 på Hufvudsta!! Ska bli superroligt, och Rose känns riktigt fin nu när jag rider. Igår va hon jättefin när jag dressyrade i lilla huset och idag va hon pigg och fräsch runt dammen i mörkret haha :)


Douglas

(Det här inlägget skrevs igår kväll, 02/10-12, men pga krånglande internet kunde det inte publiceras)
 
Det är dagar som de här man påminns om hur skört livet är och att man ska ta tillvara på dagarna man har med dem man håller nära, för man vet aldrig när man måste ta farväl av en vän som man kanske aldrig kommer se igen. Idag tänker jag inte skriva något om Rosa, utan idag tillägnas inlägget endast åt ridskolehästen Douglas som idag vandrade vidare till Hästarnas Evigt Gröna Ängar.
 
Douglas var en stor röd herre som gick dit han själv ville. Han ville inte gå ut själv men när man väl ledde honom någonstans med hästkompisar i sitt följe skulle han absolut vara först, och hur många har han inte släpat efter sig i grimskaftet? Kort sagt, man hade inte så mycket att säga till om när han bestämde sig för att gå åt ett annat håll än vad man själv ville.
 
Trots sin egenhet var Douglas väldigt omtyckt av eleverna då han var trygg och stabil som lektionshäst. Men med en mer rutinerad ryttare tyckte han även att det var väldigt roligt att dra på i galoppen på långsidorna, och då var det öronen spikrakt framåt! Har man dessutom någon gång ridit ett ordentligt dressyrpass på "Dogge" vet man även att han var otroligt fin och en riktig läromästare, han kunde allt.
 
Även fast jag personligen varken red Dogge speciellt mycket eller var skötare på honom, har han ändå berört. Han var en häst som stod ut och som syntes. Douglas kommer jag alltid att minnas och jag hoppas att han har det bra i Trapalande tillsammans med sin favoritponny Aurik.
 
Det är svårt att hålla tårarna borta när jag skriver det här. Vila i frid, du är saknad!
 
 
 
 
 
 

Dressyrtränare och nytt i garderoben

Idag har jag vart hästledig. Wilma har Rosen på måndagar fr.o.m. den här veckan, och jag måste faktiskt säga att det är skönt att inte behöva stressa ut till henne. Halv åtta har jag nämligen sånglektion i Husby, vilket gör att jag har ganska tight om tid (har ju en ganska lång resväg).

Men nu till ett annat ämne. Ni vet det där dressyrschabraket som jag skrev om igår? Jag har lyckats byta det mot ett rött JW metallic-schabrak, så lite senare i veckan ska jag posta iväg Hansbo-schabraket och sen vänta på det andra. Tänkte även att jag skulle försöka hitta en marin-/mörkblå tröja som jag kunde ha på Hufvudsta och framtida hopptävlingar, då min kavaj är ganska otymplig att ha under västen... Så det problemet ska jag försöka lösa typ på lördag, och måste även köpa nytt grimskaft då det ena har gått sönder (snälla mamma, en runda till Hööks på lördag??). Jag ser verkligen hur alla mina pengar flyger iväg, hade dessutom tänkt köpa en höstjacka, vinterskor samt lite långärmade då mina t-shirts börjar bli utslitna. JA, ni läste rätt.

För att byta ämne igen så har jag nu nästan lyckats få tag på en tränare att rida dressyr för! Det är en av ridlärarna som jag red för på ridskolan, så det ska bli riktigt roligt!! Ska försöka hitta några fler som vill träna för henne, sen är det näääästan spikat ;)

Imorgon blir det antingen ut på banvallen samt skogen eller dressyr. Beror helt på hur det har gått för Wilma idag samt hur jag ska göra resten av veckan. På onsdag är det ju hoppning som vanligt och sen på söndag drar vi till Hufvudsta! Om jag är taggad :D


RSS 2.0

Sidinnehåll
Bilder/Text etc.
Denna menyn kan bli hur
lång/kort som helst



♡ DESIGN BY:
JOSI ANERLAND