Rött schabrak?

Söker med ljuslykta efter ett rött Hansbo allroundschabrak. Vet precis vilket jag vill ha, och fick ett på posten igår  (köpte ett som hade prislappen kvar från en tjej som sålt sin häst) men det var tyvärr dressyrmodell... Hon trodde att det var allround, men nope. Annars är det så himla fint!! Så nu måste jag sälja det och hitta ett annat rött schabrak fast allround, så känner du någon som vill köpa ett superfint dressyrschabrak så kan du ju kontakta mig! :)
 
 
Rosa och jag begav oss ut på en tur runt dammen idag igen eftersom att det är tävlingar hemma den här dagen med. Hon var som vanligt supersnäll och tyckte det va riktigt roligt att komma ut med lite sällskap för en gångs skull! Det blev lite klättring på slutet vilket behövs haha :)) Har även fortsatt ryckningen av hennes man idag och blev nästan klar... Nu är det bara en bit längst fram som är tjock och lång, tyvärr är jag inte världens bästa ryckare så är väl inte helt nöjd med resultatet på resten av manen (nedre halvan är tunn redan från början tyvärr) men men, övning ger väl färdighet...
 
Kicki skickade en bild nyss som hon tog när vi nästan var hemma från vår tur med Kicki-Lemon Light (aka den gula) och Lisen-Wondiooka (Dockan), här ser ni hur seriösa vi är när det är uteritt i leran :D
Världens finaste Rosa<3

Hemmatävlingar...

... vilket innebär att alla ridhus och ridbanor idag och imorron är upptagna. Så det blir alltså ut i skogen för Rosa och mig! Har inte riktigt bestämt vart vi ska, hur länge osv. men det löser jag i stallet.
 
Ledsen att det har varit lite dåligt med update från min sida den senaste veckan (typ en vecka sedan sist?), men ja, går man tvåan på gymnasiet så gör man! Det tar sin lilla tid, och sen ska ju världens bästa ponny ha kärlek däremellan oxå :)
 
Under veckan har vi i vilket fall hunnit anmäla oss till Hufvudstas lokala hopptävlingar nästa helg! LD Clear Round och LD+5 blir det, sedan får vi se om nästa tävling blir Årsta-Runsten lokala dressyr eller om det blir fler hopptävlingar innan dressyrdebuten.
 
Annars går det bra med lilla Rosa! Hon sköter sig precis som hon ska och snart sitter formen i alla övergångar med. Hon tycker det är lite jobbigt när man kommer åt henne så ibland händer det att hon protesterar med att slänga upp huvudet, men men! :) Nu är hon dessutom fullt tvättbar i spolspiltan vilket är underbart skönt så att Rosa kan fortsätta vara vit och inte gulgrå nu när höstgeggan smyger fram....
 
Har lite ovisade bilder som jag kan lägga upp här snart (bilden ovan och underst
 
 är från en Stina-hoppning förr-förra veckan), bla från terrängen, från hoppträningen ovan och lite annat smått och gått.
 
Lite rörig text, det är jag fullt medveten om. Har lite småbråttom då jag ska äta, dra mig till stallet, jogga samt göra klart en svenskauppgift... Standardlördag!!
 
 

Markarbetedövning

Här kommer förresten övningen som vi red för Nina i torsdags!

Överst är det lite studs på båge och till höger hade vi ett rättuppstående hinder.

Så här red vi en av övningarna när vi startade i höger varv:
1. Studs
2. Båge till bommen på medellinjen med byte över bommen
3. Rättuppstående i vänster varv
4. Studs
5. Båge till vänster och byte

Sen red vi även en annan övning (start i vänster varv):
1. Trav över första bommen på nedre kortsidan, volt, och över nästa bom
2. Skänkelvikning "runt" hindret och ut till väggen igen
3. Galoppfattning
4. Studs
På långsidan ner gör man det som hästen och du behöver.

Båda övningarna var verkligen superbra!!


Terrängträning och superpigg ponny

Heh... Ja vad ska man säga. I fredags fick Rosa vila och bara bli duschad vilket verkligen behövdes. Vilan ledde till att Rose va rätt pigg i lördags vilket bara va roligt :) hon tvekade inte en enda gång på hinder, men jag höll henne ganska samlad eftersom att det var rätt blött och lite lerigt, vill ju inte riskera att hon ska skada sig!

Lastningen till och från Säby gick bra den med, och hon var verkligen en ängel hela tiden.

Idag var hon ännu mer laddad än igår eftersom att hon inte kunde rejsa av sig ordentligt igår, vilket gjorde att hon både hoppade lite på bakbenen och gjorde lite annat skoj på väg till utebanan haha! När hon väl hade fått springa av sig så blev hon suuuuuperfin!! Formen behölls i övergångar och igångsättningar :) dock blir hon lite låg, men det löser sig väl när hon fått mer ryggmuskler.

Nu väntar matte, fysik, engelska och KLADDKAKA <3


Markarbete för bästa Nina

Igår blev det ingen hoppning, för vår tränare Nina va i Göteborg och skulle kvala en unghäst till nåt fyraårings-championat (har jag för mig?) som hon lyckades med!! Så idag blev det markarbete istället.

Vi gjorde en jättebra övning där både häst och ryttare får tänka till och koncentrera sig till max. Jag kan försöka rita upp den till helgen och lägga upp.

Rosa var i vilket fall jättefin och trampade på bra. Hon blev riktigt lösgjord och byte med fram över bommar, så med mera övning kommer nog byten komma till slut! Så stolt över ponnyn! <3


Novabett

Idag blev det en tur ut upp på kullen barbacka och prova nova't, bara "skojjridning". Flyttade dock för skänkeln en del och det funkade finfint!!

Hon va riktigt fin i munnen, så novabettet va nog omtyckt. Idag kunde jag dessutom spola kroppen så framsteg där med!

Imorgon står det hoppträning för Nina på schemat och hoppas även hinna plugga lite på kvällen heh... Som avslutning på denna text kommer en bild på världens sötaste ponny från idag



Tisdag = skolfoto

Godmorgon läsare!
Som rubriken lyder så är det skolfoto idag och jag orkar inte riktigt bry mig längre... Men efter språket i eftermiddag är det mot Rosa! Idag ska jag rida ut, ska bara hitta någon att rida ut med...

Igår red jag på utebanan med hackamore. Det är verkligen inte hennes typ av bett, hon segar ihop och hänger sig i vänstertygeln och blir ASstark i galoppen.

Personligen tycker jag att det är jätteintressant med olika bett, då alla hästar trivs på olika bett. Comedy t.ex. blir en helt annan häst på hack, jättefin och superavslappnad. Han är ju väldigt känslig i sin mun, så han verkar verkligen uppskatta att ridas på något annat.

Vad tycker ni att jag ska skriva om? Vill ni ha lite åsiktsinlägg? Eller något helt annat kanske, kom med förslag! :)

(bild från september 2010)


Träningsvärk...

Har sån jädra träningsvärk i magen, rumpan och höftböjaren. Vi har träningsveckor i skolan under en 6-veckors period, så igår var jag ute och sprang i 25 min samt körde 30x3 fällknivar efteråt. Riktigt värt va det, för känner mig så himla duktig idag haha! :D

Efter skolan bär det av mot stallet och Rosa. Hade tänkt rida dressyr på Nova-bettet (eller låna Annas hack) för att ge henne lite variation, men jag väntar nog med det till imorron... Kommer inte orka sitta ner i varken traven eller galoppen idag. Meen, det kanske blir banan ändå fast bara lättridning och tvåpunktssits på utebanan?

Jaja, vi får helt enkelt se :) nu börjar dessutom planeringen av höstens tävlingar dra igång. Väntar bara på passkopian från Aud, sen kan anmälningarna börja! Först ut är Hufvudsta 6/10, 85 och 90 tror jag att det blir. Ska bli SJUKT roligt att få komma ut!!



Ska bloggen startas upp?

Hejsan hoppsan i lingonskogen!!
Det va över ett år sen nu som jag skrev här senast. Över ett år sedan min fina Femman åkte tillbaka till Karlshem och över ett år sedan hon blev såld till Tranemo (där hon har det jättebra och lever loppan btw).

Men! Nu till en betydligt gladare nyhet!! Min Fina Vita Springare Rosa är hemma igen! Hur roligt är inte det?! Ska bli så härligt när allt är i ordning och alla rutiner börjar fastna på riktigt. Folket i stallet är lika underbara som alltid och man kan alltid få hjälp. Jag står helt enkelt i världens bästa stall, Almare Stäket! <3

Nu till den största frågan av dom alla. Ska bloggen startad upp igen? Det vore ju väldigt roligt att kunna hålla den vid liv ett tag till för att kunna kolla tillbaka senare. Men frågan är om jag kommer ha tid? Måste ju verkligen fokusera på plugget och ponnyn för att nå mina mål, så då blir nog bloggen lidande.

Men det vore ju roligt att höra om det finns någon som fortfarande kollar bloggen (för det säger statistiken att det gör), vilka är det och vill ni att jag ska börja skriva här igen? :)

Avslutar denna novell med en bild på Barbie-hästen


RSS 2.0

Sidinnehåll
Bilder/Text etc.
Denna menyn kan bli hur
lång/kort som helst



♡ DESIGN BY:
JOSI ANERLAND