Dagens

Bjuder på lite bilder från dagen. Pappa är fotograf! Som ni kan se på bilderna så var det lite blandad kompott i Rosas huvud idag. Ibland skulle allting gå superdupermegafort och man kunde absolut inte stanna, ibland skulle det stå och fnysas åt något jätteläskigt, men oftast var hon faktiskt superfin! Lite bakom lod men hon jobbade på bra med dom små bakbenen och ryggen ändå. Och nej, till er som tycker att jag är stor på ponnyn så kan jag verkligen inte se att jag är för stor på Rosa...
 
Har inte hunnit blogga då det är mammas födelsedag idag. Familjen måste ju gå först någon gång!
 

Funderingar

Jag har suttit och funderat lite på hur det blir till sommaren. Om några veckor får jag reda på hur mina föräldrar har bestämt om att ha Rosa i sommar, men säger de ja måste Aud gå med på det oxå. I nuläget verkar det inte som att mamma är med på det, och då åker hon tillbaka i början av juni. Det känns så himla konstigt att Rosa inte är kvar för evigt, det har ju, enda sen jag såg henne första gången i hagen hösten 2009, alltid blivit vi igen förr eller senare. Redan våren 2010 var det prat om att jag skulle få hyra, och då kontaktade vi Aud. Ponnysarna som jag ev. skulle få prova var en ponny vid namn Shakira och så var det Rosa. Året innan var jag där på läger och Aud visade några av oss en kväll på hennes kontor en annons på en ponny hon precis hade köpt. Ett skimmelsto vid namn Oh, My Rambli'n Rose. Sedan blev det ju vi till hösten 2010 fram till maj då jag fick hem Femman istället, men ingen kunde jämföras med lilla Rose. Hade inte Rosa haft den där konstiga ofräscheten så hade jag förmodligen haft henne över sommaren då vi aldrig bestämde något datum när hon skulle tillbaka för att hålla dörrarna öppna.

På helglägrena samma år fick jag såklart Rosa men fick även rida Femman och Rasken och våren 2012 skulle vi ha hämtat henne igen om det inte hade strulat med stallplats. Sedan blev det ju till slut så att Rosa kom hem igen nu till hösten, för sista gången.

Så det är med blandade känslor jag tänker på sommaren och våren som kommer. Självklat vill jag ha sommarlov, men jag vill inte släppa taget om ponnyn. Hon är ju så underbar med alla sina egenheter. Hon är en riktig Zara-ponny, lite knäpp och har sina stunder när man verkligen funderar på vad man håller på med, vad jag ser hos ponnyn som rusar fram, tittar på hörnor och fånar sig. Men sen är det som i helgen, som alla hoppträningar och som igår, eller när jag sitter barbacka ute i skogen och litar till 110% på henne. Då ångrar jag inte för en sekund att jag valde just Rose från början, den stressade ponnyn som knappt kunde vara från sin bästa kompis i hagen i början. Hon som var raka motsatsen mot vad jag egentligen skulle ha.

Det är när jag funderar på sånt här som jag verkligen inser att jag måste ta tillvara på tiden med henne. Gå ut, åka skidor och resa bort kan jag göra senare, det har jag hela livet på mig. Men att vara med världens bästa ponny, det kan jag bara göra i några månader till.


2-3 dm snö

Igår trillade det ner ungefär tre dm snö här i Stockholm. Bara sådär liksom. Vädergudarna verkar inte kunna bestämma sig för om vi ska få vår eller vinter!Nu är jag nästan "tillbaka" efter mitt lilla uppehåll på några dagar. Förra veckan hade jag inbrott i mitt skåp och blev av med iPod, hörlurar och busskort, därflr har jag inte uppdaterat här så mycket då jag haft mycket annat att fixa runt det där så datorn har inte varit igång på huuuuur läne som helst. Nu har jag däremot laddat ner blogg.se-appen till vår padda!Men nu till bloggens huvudperson. Rosa har fått gå ute fredag-måndag vilket har varit skönt både för henne och för mig. Förra veckan var hon nästan lite slö, stum, stark och ganska skänkeldöv(!) så hon verkade ha tröttnat på ridhusen rätt rejält. Så igår var första gången jag dressyrade på en vecka! Vad ska man säga haha... Rosa var rätt pigg, i alla fall i början, men det kändes som att hon hade en ganska rejäl bakbensaktivitet redan från början och i galoppen var hon verkligen jättefin helas tiden. Efter mycket volter, övergångar, serpentiner och skolor så blev hon till slut riktigt, riktigt fin! I slutet släppte hon även i skritten och alla hörnen var snälla mot henne igår. Avslutade med att skritta henne i en låg form i en stor skritt vilket gick bra. Det var verkligen länge sen hon gick så bra i skritten så det där ska jag fortsätta jobba med.Idag ska Rosen få nya dojjor så det blir bara en skrittsväng. Kommer nog skritta lite i ridhuset och sen runt polobanan. Imorgon har Wilma henne för jag ska på möte på Säby och sedan är det fredag! Har min lilla ponny hela helgen så det blir dressyr/ut på fredafåg, ut på lördag och dressyr/ut på söndag. Förmodligen så blir det ut fredag och lördag och sen dressyr på utebanan på söndag. Då har jag ju pappa med så han kanske kan ta med kameran!Tyvärr blir det inga bilder den här gången eftersom paddan inte har några bilder... Bilder kommer nästa gång jag är inne via datorn.

Önskelista

  • Comedy
  • Rosa över sommaren
  • Mina föräldrar åker på semester i sommar utan mig (knasigtjejsomvillstannahemma?)
  • iPhone 5/(ny mobil)
  • Serieboxar (Big Bang Theory, House MD, Scrubs, How I Met Your Mother, Once Upon A Time…)
  • Fjällräven Greenland Women Jacket strl S
  • Filmer
  • Sagan om Ringen-böckerna
  • Kamerablixt: Canon SPEEDLITE 430EX II
  • The Body-shop prylar

 

 
(bild från september 2010, känner ni igen henne?)
 
Jajamen. Det blev en hel del dyra saker i år, men kan försvara mig med att jag inte brukar önska mig dyra saker (förutom Comediet då) i present. Kände dessutom för att bli en sån där mainstreamare och önska sig en SMARTfån, jag har ju nämligen fortfarande en med knappar som jag köpte i sjuan dvs hösten 2008. Ni vet en sån där brun W890i som i princip alla tjejer hade?
 
I vilket fall så är väl detta det jag önskar mig. Jackan har jag visserligen börjat tveka på om jag ska stryka, men jag behöver ju en mellanjacka som jag kan ha när dunjackan är för varm och skinnjackan för kall....

Jaja...

Nu måste jag ge mig. Den vanliga stilmallen jag alltid har använt vägrade aktiveras så fick bli den här stilmallen istället. Det enda som jag verkligen inte gillar med den är att jag inte lyckas byta bakgrundsfärg!! Vill verkligen inte ha den svart/grå, skittråkigt rent utsagt.  Så om någon ängel kan hjälpa mig lite skulle jag vara den personen evigt tacksam...
 
Innan ni undrar: ja, jag är skittrött, irriterad och sur för att jag lyckades förstöra allting. Har dessutom varit på dåligt/nedstämt humör hela dagen då jag fick reda på att Rasken har galopperat vidare.
 
Bajs på livet.

Suck

Varför började jag rota i det här för? Nu är allting heeeeeeeeeeeeelt kaos och jag har ingen aning om hur jag ska göra för att få det bra igen. + att jag börjar åtta imorron så måste gå och lägga mig. Och jag måste verkligen duscha. Just nu är det lite livetsuger.

Ninaträning

Tänkte bjuda på lite lagom suddiga bilder från onsdagens dressyr för Nina (då hon verkligen var superfin!) medan jag fixar det sista med headern.
 

Uppfräschning

Yes, ber om ursäkt för röran som kommer bli, men bloggen ska få sig en liten uppfräschning. Håller just nu på att försöka hitta inspiration till en ny header. Kommer inte hinna klart med allt innan stallet ropar, men jag ska brja i alla fall!

God morgon!

Vaknade för typ trekvart sen av att kaninen hoppade upp i sängen och krävde uppmärksamhet. Ibland blir jag tokig på honom men det är ganska mysigt ändå!

Nu sitter jag vid frukostbordet med min havreråglinfröpumpatranbärmangogröt och funderar på vad man kan önska sig när jag fyller år om en månad. Det brukar bli så att jag tar min julönskelista, stryker det jag har fått och ev skriver till något (typ säsong två av en serie som jag fick i julklapp). I år kommer det nog bli delvis så men jag har faktiskt funderat ut några bättre saker som ska stå högst upp (efter Comedy såklart). Dock är det ingenting till mig utan till mina föräldrar, så vi får väl se hur det går. Kan lägga upp det här vid något tillfälle, typ ikväll.

Idag följer Klara med mig ut till lilla Rosen och jag har verkligen ingen aning om vad vi ska göra. Det beror helt på vad Wilma gjorde igår. Red hon inne bör vi vara ute någonstans (om det går) annars så kanske det blir ett ganska lugnt ridpass inne. Vi kommer åka dit så vi är där runt fyra så det blir ganska sent.


Jag ger aldrig upp


Världens mest underhållande ponny

Yes, då var det dags igen! Red på babypelham idag och vet inte riktigt vad jag tycker. Rosa verkar trivas på det men blir lite annorlunda mot när hon har Nova/tredelade eggbettet, hon blir mycket mer framåt. Antar att det är positivt? Nina tycker att jag ska fortsätta på det så jag litar på henne. Ska även prova det på tävling någon gång då hon blir så fruktansvärt stark på banan och "stänger av". Då känns det bättre att ha något lite skarpare så att jag kan påminna henne om att vi faktiskt är ett team och att det inte bara är hennes vilja som gäller...

För att fortsätta på bettämnet så blir det i fortsättningen bara uteritter på Nova och dressyr på tredelade. Märks så tydligt att hon får ett bättre sug på det när vi dressyrar så det är lika bra att hon får fortsätta på det. Det är dessutom väldigt snällt så det gillas!

Tillbaka till hoppningen. Rosa var superduktig idag och varken tittade eller fjompade sig någonting. Var dessutom väldigt framme för skänkeln och mycket mer uppmärksam på mig (vilket hon blir med pelham) så det kändes riktigt bra! Fick även till några byten från vänster till höger galopp.

Men ja, det är ju Rosa vi pratar om så allt var inte kolugnt. Hon är ju så himla rolig ibland, haha! Vi kunde komma flera gånger och det var inga problem som helst, och nästa gång vi kommer på serien så försöker hon sticka iväg! Stannar jag henne blir hon jätteförnärmad och nästa försök är det som att hon frågar "var det så här du ville att det skulle vara?" och kommer lugnt och sansat och är klockren. Sen märks det visserligen att hon tycker det är himla roligt att hoppa, öronen är alltid spikrakt framåt både fram till och över hindrena.

Imorgon har Wilma Rosen och jag ska ut på lördag. Hoppas verkligen att det går att rida ut då och att det inte är lika glashalt som idag...


Rosa är en spännande ponny

That's true. Really true.

Ibland förvånar hon mig verkligen. Eller snarare, hon slutar aldrig att förvåna mig. Ibland när man rider kan hon, mitt under pågående ridpass, helt plötsligt se spöken i hörn som hon gått förbi femton miljoner gånger utan att reagera. Eller så slutar hon att titta när man byter gångart och börjar titta när man går tillbaka till den "tittiga" gångarten igen. Men jag tycker om henne i alla fall (tur för henne att hon är så otroligt söt)!

Idag vart det dressyr för Nina. Det var nog en av de bästa träningarna hittills! Värmde upp inne i stora och gick sedan in till Nina i lilla ridhuset där Kicki plockade fram sockerbitar och hinderstöd till deras kommande hopplektion. Min träning innehöll mycket öppnor, tre-serpentiner över medellinjen, övergångar, förvänd galopp samt fokus på min vänsterhand. Jag tippar den inåt hela tiden! Det gör att jag tappar greppet om tygeln och den blir längre, och längre, och läääängre. Fick lite koll på alla delarna till slut och det blev riktigt bra! Rosa har verkligen utvecklat sin trav nu till att ta för sig mer i steget vilket verkligen känns när man rider tycker jag. Hon är dock fortfarande lite väl stark till höger och då är det extra viktigt att rida mycket med skänklarna och inte börja dra i tygeln då hon är rädd om sin mun och lätt stänger av om man drar i henne.

Det här var nog bästa träningen någonsin! I slutet kände jag hur hela ryggen höjdes på henne och hur bakbenen hamnade flera meter in under henne. Okej, kanske inte bokstavligt flera meter, men ni fattar. Jag har nog aldrig känt henne jobba så mycket med kroppen som idag så det var verkligen en spark i rätt riktning! Det fick även mig att börja fundera på dressyrträningarna och -tävlingarna till våren. Ska jag hoppa varannan vecka bara och dressyra varannan? Det behövs ju verkligen dressyrträningar och det är så fruktansvärt roligt när det verkligen släpper.

Jaja, jag får väl se helt enkelt. Men det blir nog så framöver, hoppning varannan vecka och dressyr varannan.

Nu till något helt annat! Imorgon vet jag inte om jag hinner ladda upp några ovisade bilder. Jag har fortfarande en hel del matte att göra vilket MÅSTE bli klart den här veckan. Jag ska försöka, men matten går i första hand. Sedan beror det på om vi ska åka och handla någonting, har nämligen fått mängder med inspiration till goda bröd, frukostar och vegetariska måltider ur min veg-kokbok som jag fick i julklapp!

Helt orelaterad bild btw, men vad gör man inte när man saknar sin fina vän. Måste dra mig dit och hälsa på till helgen.


Året börjar bra!

...eller? Vi firade nyår med några familjevänner hemma hos oss vilket var riktigt roligt. Men min förkylning började krypa upp i bihålorna märkte jag när jag kom till stallet runt fem igår, inte så kul!! Nu på morgonen känns det däremot mycket bättre, sköljde nämligen bihålorna igår kväll med fysiologiskt vatten vilket måste gjort susen. Det måste vara en av de konstigaste känslorna som finns btw, att spruta upp vatten i näsan...

Tillbaka till gårdagens stallvistelse. Rosa var rätt pigg i början och vägrade gå till läktarkortsidan. Hon reste sig(!) några gånger men till slut fick jag ut henne där och då var det inte så mycket mer med det. Bara fjanterier med andra ord. Skrittade ganska länge för att sedan trava och galoppera, och jaa galoppen var väl mest full fart framåt med avknäckt nacke. En kvinna vid namn Lena var i ridhuset samtidigt som jag och gav mig en massa bra tips för att hjälpa mig få ihop traven och galoppen, "ändra storlek på volterna! Flytta in på ett kvarts varv och flytta sen ut". Så fort hon började prata fick jag koll på traven och hon blev SUPERFIN!! Gjorde några fattningar och bytte varv ofta, någon mellantrav, slutor och öppnar och allt satt perfekt. Gjorde många övergångar och hon slog sig inte fri en enda gång, så då valde jag att avsluta som vanligt: trav i något varv i en lång och låg form och sedan hoppa av och gå några varv med henne.

Som sagt, igår gick det superbra så jag hoppas att det går lika bra idag. Ska rida lektion för Nina idag och hoppa för henne imorgon, så den här veckan blir intensiv!


RSS 2.0

Sidinnehåll
Bilder/Text etc.
Denna menyn kan bli hur
lång/kort som helst



♡ DESIGN BY:
JOSI ANERLAND