Min underbara, bästa ponny

I lördags var vi förmodligen på vår sista riktiga tävling tillsammans. Den 11e juni åker min älskling tillbaka och kommer aldrig mer hem igen. Får en stor klump i halsen bara av att tänka på det. Vilken ENORM resa vi har gjort på lite drygt två år! Pratade lite med Aud idag om hur Rosa var när hon kom till Karlshem och när jag hade henne första året. Tydligen hade det inte gått att leda henne tunt fyrkantspåret, och de 500 metrarna från hästlastbilen till stallet hade varit rena kaoset. Kan man inte tro idag när vi busar ute barbacka och hon skrittar (oftast) lugnt in och ut från hagen. Mitt hjärta.

Men till tävlingen i lördags. Vi, eller snarare jag, hade gjort en grov felbedömning i hur fort det skulle gå. Vanligtvis brukar det vara åtta ekipage i timmen med fasta starttider, men den här gången var det i snitt hela tio i timmen! Detta gjorde att vi kom dit en timme för sent och framridningen blev ett varv i trav o höger och vänster varv, och likadant i galoppen. Trots detta red vi vårt bästa program någonsin! Vi skrapade ihop 61,38 % och Rosa kändes riktigt fin! Bara runt en procent från placering, vem kunde ha trott det här i höstas?! Hade framridningen varit "normal" hade vi kunnat stå på placeringslistan.

Känns himla tråkigt att det förmodligen inte blir någon mer tävling, nu när vi äntligen skulle kunna vara med och försöka ta en placering. Och allt snart är slut. För alltid.


Smakprov

Nu kommer lite bilder tagna ur video från idag. Skriver om gårdagens dressyr senare!


Karlshem

Idag har Rosa skött sig exemplariskt. Felfri i 80 och ett stopp i 90 (sånna där sockerbitar är läskiga!). Fick mycket beröm för att hon såg så fin och trevlig ut från både Aud och andra på gården, så det var roligt!

Tyvärr orkar jag inte skriva mer utförligt pga personliga saker som har hänt. Kan hända att jag är borta ett tag från bloggen, men ev slinker det in ett inlägg här i veckan!


Sjöhästen


Mitt lilla hjärta

Blir så glad när ponnyn sköter sig. Fick bara 6 (några 6,5) och 7 idag i LC:2 och tre femmor så är helt klart nöjd! Var lite spänd men slutade ändå på 58,75% trots -2 pga jag red kort diagonal i galoppen av någon anledning. Men trots fel linje fick jag 7 och 6,5 på dem hehe.

I LB:1 var hon fortfarande lite spänd men jättefin i skritten (vad hände där liksom?) och högergaloppen som vi fick sjuor på. Längningarna drog dock ner hela betyget rätt rejält då det blev fyror och 4,5 på trav- och galopplängningarna. Så blir det när hon är lite spänd. Annars är snittet någonstans mellan 6 och 6,5 så ja, lilla Rosa är duktig ponny! Vi landade till slut på 57,41%.

Är så otroligt stolt så här i efterhand och efter LB:1 kändes det riktigt bra. Nästa dressyr blir om tre veckor på Färentuna och då ska vi i alla fall vara godkända :)

Världens bästa ponny har jag i alla fall!


Dressyrtävling på g

Imorron bär det av till Väsby igen, fast dressyrtävling den här gången. Anmälde mig av någon dum anledning till två klasser så kommer få vänta tre timmar om jag inte stryker mig från andra...

Idag har jag farit runt halva Stockholm känns det som. Var i stallet och morgonfodrade samt fixade påsar, vatten och mockade hos Rosa. Sedan hem, äta frukost och försöka göra klart min labbrapport i fysik som jag inte alls lyckades med... Runt elva åkte mamma och jag iväg mot Upplands Väsby för att bl.a. köpa nya stövlar då mina Tretorn gav upp för någon månad sen. Shoppingrundan slutade i några strumpor rikare, en ny tävlingsskjorta och ett par stövlar! Jippie!

Och jag vet att ni älskar underbara mobilbilder 👌


RSS 2.0

Sidinnehåll
Bilder/Text etc.
Denna menyn kan bli hur
lång/kort som helst♡ DESIGN BY:
JOSI ANERLAND