Hoppträning en vecka senare

Jäklar vilket flyt vi hade igår! Rosa var lite stel i skritten i början och lite stark men när vi kom igång med hoppningen var hon helt KLOCKREN. Aldrig någonsin haft en så bra hoppträning!

Vi hoppade lite olika linjer och Rosa bjöd bra på allt. Ingen tvekan någonstans och allting bara funkade. Sista oxern låg på 1.15, 1.20 har jag för mig vilket blir höjdrekord för både mig och Rosa. Inga problem alls med höjden utan hon hoppar i princip bara bättre och bättre med högre höjd. Efter träningen kom jag att tänka på en träning för Stina i mitten av september och en oxer låg på 1.10... Rosa tyckte det var superjobbigt och tog verkligen i! Igår tog hon visserligen i men inte alls på samma sätt. Alla framsteg vi gör är så häftiga när man lägger märke till dom!

Ytterligare ett exempel är dressyren i tisdags. Rosa var jättestressad och okoncentrerad utan lyssnade på allt utanför lilla ridhuset. Det blev mycket skrittjobb med koncentration som fokus och eftersom att "tränarhörnan" har bytt plats med "bomhörnan" så var det extra jobbigt att behålla koncentrationen och komma ut på den kortsidan. I traven låg fokus på tempot så det blev ganska mycket övergångar och flytta för innerskänkeln på volt. Hon blev faktiskt jättefin och lösgjord med extra plus för galoppen! Speciellt om man jämför med hur hon var i början, vilket bevisar att bara man rider ordentligt håller hon sig i skinnet :)

Idag blir det uteritt runt dammen (hoppas att regnet upphör...) och förhoppningsvis dressyrträning imorgon! I helgen är det tävlingar så då blir det väl ute eller dressyrbanan som gäller.

Igår var btw första kvällen som nakenfis för ponnyn inomhus! Äntligen vår!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

Sidinnehåll
Bilder/Text etc.
Denna menyn kan bli hur
lång/kort som helst



♡ DESIGN BY:
JOSI ANERLAND