Gud vad jag tycker om dig!

Mitt bästa hjärta.


Felfri!

Eller ja... Eftersom det var en CR får man ju starta om mot en liten extravgift om man inte är felfri i grunden.

Jag blev lite sen till framridningen och väl på framhoppningen hann vi bara hoppa lilla en gång. Framridningsbanan låg em bra bit ifrån framhoppningen och tävlingen så man hörde ingenting uppifrån när man var på framridningen, men jag borde ha tagit mycket mer tid på mig. Väl inne på banan var Rosa fortfarande inte helt med mig, men ändå långt ifrån så spänd som hon brukar vara. Fick 13 fel i första varav ett stopp och två ner (ponnyn som inte lyfter på benen...) samt ett tidsfel. Däremot hade vi ett ganska bra tempo så i andra gick det mycket bättre, inget tvek och glad ponny!

Borde väl inte fått någon rosett egentligen eftersom jag inte var felfri i första, men glad blir man ju ändå när den söta lilla funktionären räcker fram den :) Rosa blev däremot inte lika glad då hon tycker rosetter är livsfarliga, men efter mycket övertygande fick jag på den och hon upptäckte att den inte var livsfarlig. Min fina knasboll <3


Världens coolaste ponny

Kan inte riktigt fatta vilken skillnad det är på Rosa idag jämfört med första gången jag red henne. Ja, första gången på allt till och med. Idag gick Rosa rakt på transporten utan minsta lilla tvek och väl inne är hon kolugn. Kastar sig inte ens över maten utan tittar istället ut genom dörren. Vem sjutton kunde tro det här första gången vi skulle på tävling och det tog runt 20 minuter att lasta?

Som ni säkert förstår så är vi på väg ut igen! Den här gången rör vi oss mot Djursholm för att starta en klass, 80 cm Clear Round. Andra klassen är ponnyallsvenskan så den kunde vi inte starta hehe... Det här ska bli superkul och jag ska RIDA så vi blir felfria! Inga stopp pga dålig ridning här inte! :)


Roliga fakta om Rosa

Rosa kan inte gå i bajs. Är det bajs på spåret i ridhuset eller vart man nu ska rida så går hon innanför eller hoppar över högen...

Har aldrig träffat någon annan häst som gör så, min knasponny <3


Blogginlägg en gång i veckan, check!

Nu är det träning för fullt! I fredags dressyrade vi för Nina (fin ponny!!) och igår blev det oxå dressyr för bästa Nina. Det är så himla roligt att rida för någon som känner både häst och ryttare så otroligt bra, Nina har ju i princip följt oss från september 2010 så det är ett tag nu!

Igår va jag även förbi och klappade på mitt orangea hjärta. Hela hjärtat sväller av värme när jag ser honom, världens bästa kompis. Kan inte längta nog till sommaren!

https://cdn3.cdnme.se/2151894/6-3/pic_51783a07e087c36d9991b64e.jpg">https://cdn2.cdnme.se/2151894/6-3/pic_51783a07e087c36d9991b64e.jpg">https://cdn3.cdnme.se/2151894/6-3/pic_51783a07e087c36d9991b64e.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/2151894/6-3/pic_51783a07e087c36d9991b64e.jpg" class="image">


Hoppträning en vecka senare

Jäklar vilket flyt vi hade igår! Rosa var lite stel i skritten i början och lite stark men när vi kom igång med hoppningen var hon helt KLOCKREN. Aldrig någonsin haft en så bra hoppträning!

Vi hoppade lite olika linjer och Rosa bjöd bra på allt. Ingen tvekan någonstans och allting bara funkade. Sista oxern låg på 1.15, 1.20 har jag för mig vilket blir höjdrekord för både mig och Rosa. Inga problem alls med höjden utan hon hoppar i princip bara bättre och bättre med högre höjd. Efter träningen kom jag att tänka på en träning för Stina i mitten av september och en oxer låg på 1.10... Rosa tyckte det var superjobbigt och tog verkligen i! Igår tog hon visserligen i men inte alls på samma sätt. Alla framsteg vi gör är så häftiga när man lägger märke till dom!

Ytterligare ett exempel är dressyren i tisdags. Rosa var jättestressad och okoncentrerad utan lyssnade på allt utanför lilla ridhuset. Det blev mycket skrittjobb med koncentration som fokus och eftersom att "tränarhörnan" har bytt plats med "bomhörnan" så var det extra jobbigt att behålla koncentrationen och komma ut på den kortsidan. I traven låg fokus på tempot så det blev ganska mycket övergångar och flytta för innerskänkeln på volt. Hon blev faktiskt jättefin och lösgjord med extra plus för galoppen! Speciellt om man jämför med hur hon var i början, vilket bevisar att bara man rider ordentligt håller hon sig i skinnet :)

Idag blir det uteritt runt dammen (hoppas att regnet upphör...) och förhoppningsvis dressyrträning imorgon! I helgen är det tävlingar så då blir det väl ute eller dressyrbanan som gäller.

Igår var btw första kvällen som nakenfis för ponnyn inomhus! Äntligen vår!


Hoppträning

Rosa är just nu riktigt, riktigt fin att rida. Vi har haft ett litet bakslag sen hon hade sin förkylning men nu är vi på G igen!

Idag är det hoppträning på schemat och träning inför helgens kommande tävling på Väsby. Vila och stortvätt av ponnyn på lördag (ända sen leran kom fram har hon varit en lerhög, hon älskar att rulla sig) så nu är hon mer grågul än vit...

Lite update om läget, ska försöka hinna blogga lite mer!


Liten bildbomb

Tyvärr har jag i nuläget inga bilder från när jag red, varken KM eller den lokala.. Ska se om jag kan lyckas hitta några bilder, men tills dess får ni nöja er med lite "vanliga" bilder! (och visst har hon blivit snygg i kroppen?)
 
 

RSS 2.0

Sidinnehåll
Bilder/Text etc.
Denna menyn kan bli hur
lång/kort som helst



♡ DESIGN BY:
JOSI ANERLAND