Globen International Horse Show!!

Amen tjosan hejsan vad tiden går fort!
Redan första advent! Och ni vet ju vad de betyder... Ja just det ja!
GLOBEN!!

Men nu måste jag göra er lite besvikna. Min uppdatering kommer antagligen vara obefintlig fram till och med tisdag skulle jag tro, då jag har en hemkunskapsuppgift som ska vara inne på måndag (och som jag måste ha mvg på om jag ska få det som slutbetyg), en svenskabok att recensera, en engelskabok att läsa drygt 40 sidor i samt svara på 36 uppgifer (ja, jag har räknat), ett franskaprov och ett biologiprov, allt det här är på måndag och tisdag :) så NEJ, tyvärr kommer jag inte hinna blogga :(

Men jag ska trösta er med att jag faktiskt har lite filmer kom jag på som jag skulle kunna lägga upp!
Både från hoppträning, dressyrträning och tävlingen.


Vill ni att jag ska lägga upp filmerna?
KOMMENTERA DÅ :))

Igår och imorron hade och har Klara Rose som är typ jättepiggelin eftersom att det är så kallt och härligt ute + att hon blev nyklippt i onsdags.

Hoppningen då gick förövrigt super! Hon var jättelugn redan från början i traven och högergaloppen är heeeelt underbar :') hon håller sig kort av sig själv (tills hon blir trött... hehe) och jobbar på jättebra!

Så stolt över lilla Rosie :)<3

min goda sallad jag gjorde som en del av HK-uppgiften :D

Gaalen ponny!

Igår vilade Rose så idag var hon ganska pigg kan man säga... I traven försökte hon springa en del men hon är mkt lugnare än hon har varit iaf så det är bra.

Skrittade en stund och gjorde mycket volter, ställa och böja igenom, flytta lite för skänkeln i volten osv. Sen travade jag en stund, samma arbete där och sen blev det lite galopp. Fin Rose i galoppen! :D

Efter en galopp i båda varven (fortfarande med ställa- och böja-arbete) så tog jag av täcket och la upp stigbyglarna, och då blev det väldigt spännande!

Red ut i höger varv och tänkte jobba lite med traven men när jag skulle ta tyglarna igen stannade hon och sen började hon studsa, bocka och en massa andra saker. Hon reste sig en gång ganska högt oxå, var nästan orolig att vi skulle slå över :s

Men till slut fick jag henne att gå framåt så jag tog lite mer galopparbete och verkligen galopperade av henne, samlade ihop henne efter ett tag och la ner formen mer och då gick hon väldigt lågt och stadigt :)

Efter det tyckte jag att det fick räcka för dagen när hon va så duktig så jag travade av henne och då var hon fortfarande lika låg som jag ville :D red i ca 40 min skulle jag tro.

När vi var klara i Stäket fick jag skjuts till Säby för att rida igen en av pappas lektioner! Red för Sanna och hade Diamant, helt sjukt va seg han är... :o Men i slutet gick han faktiskt riktigt bra, bra eget driv och lång och låg. Har aldrig ridit honom innan så det var rätt roligt, det gick helt okej i princip hela lektionen :) känslig mun har han!

Hade hoppats på Comedy (såklart) men han gick fyra(!) lektioner igår så idag gick han bara en. Hur tänker man som ridlärare när man sätter upp just Comedy som har haft sånna problem på fyra lektioner på samma dag...?

Jaja, nu orkar jag inte skriva mer ;)

C U LATER ALLIGATOR!


Södertörn

Idag var det dags för min och Rose's första tävling! Rose första tävling överhuvudtaget om jag uppfattat det rätt också, roligt var det iaf :D
Startade i 80 och 90 (LD och LC) och hon var jätteduktig i 80, bara ett pet :)
I 90 tappade jag fokus och det kände hon såklart på direkten och skulle utnyttja det så vi blev utslutna på trean, men hon hoppade skitfint inne på framhoppninge och var jättelugn jämfört med hur hon var i början av dagen. Med lite mer miljöträning kommer hon bli en grym tävlingsponny!

Som sagt, att vi blev uteslutna i 90 är helt och hållet mitt fel, antagligen så hade vi kunnat komma runt om jag bara skärpt mig, men det är sånt som händer.

Att lasta påvägen dit tog bara 5 min (!) men hemvägen tog väl 20, men hon gick på iaf och så, så jag är verkligen nöjd med henne idag.

Anko var med och fotade lite, hon sa att hon skulle mejla bilder både från hoppträningen förra veckan, tävlingen idag, några andra bilder som hon trodde hon hade på oss och så har hon ev. bilder på mig och Mandy från hopptävlingarna på Säby förra sommaren! :o roligt värre!

Godnatt folket :)



Vila i Frid Napoleon<3

Vila i frid älskade kanin.
Du kommer alltid ha en mycket speciell plats djupt i mitt hjärta.

It's kinda hard with you not around
Know you're in heaven smilin' down
Watchin' us while we pray for you
Everyday we pray for you
Till the day we meet again
In my heart is where I'll keep you friend
Memories give me the strength I need to proceed
Strength I need to believe


bad update, IGEN

Hehe.. ojdå, ingen vidare uppdatering nu heller...
I fredags blev Rose vaccinerad så då fick hon vila, gissa om hon var sjuukt pigg på lördagen när jag red ut? Rätt så ganska sådär väldigt jättepigg! Hon hade verkligen svårt att stå stilla och ännu svårare var det att skritta ^^
Red runt dammen och galoppbacken två gånger :)

Igår red jag lektion för Jenny och hon var fortfarande rätt så pigg även fast jag verkligen galopperade av henne i lördags, hennes energi tar då aldrig slut :p
Det gick bra tkr jag iaf! Hon börjar bli mkt bättre i höger igen och det är skönt. På henne måste man verkligen vara noga att hon tar alla hjälper varje gång för annars får man ett helvete gången efteråt om hon fått skippa en hjälp en gång x)

Det var lite åttvolter, några skänkelvikningar och lite annat.

Idag har Klara Rose så jag har inte ridit (som vanligt på måndagar)

imorron ska jag rida, men jag tror inte jag kmr orka skriva något inlägg då pga en sak som ni nog kan lista ut lite senare.

(gammal bild som ni ser)


Gårdagens markarbete

Inget inlägg igår... sorry! Jag somnade framför tven i soffan (a)

Igår var det markarbete, och det va riktigt roligt! :D
Rose däremot hatar nog mig efteråt för hon var heeelt slut efter kan jag ju säga... Men duktig ponny som kämpar vidare!! :D

Det var mkt korta-länga övningar, vilket va super för då kom hon igång att jobba med hela kroppen :) bommarna va liiite läskiga i början, men till slut så insåg hon att dom inte bet henne i fötterna och då försökte hon inte göra galoppbommar av travbommarna! :D (y)
Annars är hon väldigt bra på att låångsamt öka farten och takten (spec i trav) så man till slut har hamnat på Solvalla.
Och när man väl fått till en bra trav, så tkr hon att det är jättejobbigt att öka den lite granna haha ^^

Nu vet ni lite grann om vad jag gjorde igår, idag hade Klara Rose så jag har inget att skriva om dagen tyvärr ;)

Nattinatti säger jag, imorron är det tänkt att jag ska rida ut, men jag har inte hunnit skaffa någe brodd så det blir nog svårt, buhuuu :(

Fin ponny!

Rose var verkligen super idag!
Jag var i stora ridhuset och jobbade mkt övergångar och var noga med ställningen, spec i höger för det är där hon har varit jobbig på senaste tiden. Men nu börjar vi komma tillbaka dit där vi var innan jag blev sjuk! TACK Jenny! :D

Det hände inte så mkt mer än det, men fin ponny var hon. Är så sjukt taggad för tävling nu! :D

Imorron äre hoppning, roligt värre!

28/10 - 3/11

Så! Nu ska jag skriva om några av dagarna som jag inte har skrivit om!

Torsdag: Klara hade Rose idag så jag var inte där, finns inte så mkt mer att skriva :)

Fredag: Uteritt med Julia-Pica idag! Vi red banvallen och klätterbacken, superbra träning för Rose som verkligen behöver lite mer ryggmuskler :) Red i ca 50 min och Rose va duktig om jag inte kmr ihåg fel! Haha hon tkr det är lite jobbigt att klättra i den backen, men det är förståeligt ;)
Ska börja rida den slingan en gång i veckan nu så hon får träna ryggen.

Lördag: Red dressyr, Rose var nonchalant i högersidan. Jag tyckte inte jag fått henne riktigt tillbaka till där vi var innan jag blev sjuk, men det trodde jag skulle lösa sig till träningen för Jenny nästa dag.

Söndag: Träning för Jenny. Fortfarande nonchalant i höger kommer jag ihåg, men inte så mkt mer... x) *guldfiskminne*

Måndag: Klara hade Rose så inget stall för mig idag! Hade dessutom en kompis uppe från Linköping :)
Idag har jag haft Rose i 2 månader!! :D<33

Tisdag: Vila. Skulle spola benen på Rosie men hon gillar verkligen inte spolspiltan som jag skrev i inlägget under xD så det höll vi på med vääääldigt länge x)

Onsdag: Hoppningen gick super! Förutom det att hon hoppade av lite tidigare än jag hade väntat så jag var inte helt med och råkade antagligen dra henne lite i munnen efteråt, förlåt stackars ponny :'(
Hon försökte inte rusa nåt alls och var allmänt väldigt duktig! :D
Finns bilder från då, men jag har inte fått dom skickade till mig än... ^^

Så, nu ska jag avsluta med att säga att idag har Klara Rose som vanligt, alltså har jag inte varit i stallet :)

Bilden är från när vi hämtar Rose på Karlshem :D

Rose + spolspiltan i Sörgården = döden enligt Rose...

Haha kände bara för att skriva det som rubrik efter Estelles kommentar på förra inlägget.
Hon verkligen hatar den spolspiltan!

Men nu tänkte jag skriva om dagens dressyrträning för Jenny!
Först reda jag en liten stund och kände på henne, sen red Jenny på henne och lösgjorde henne i höger. Vilken känsla jag fick efteråt när jag satt upp! :D
Nu känns det faktiskt som om vi är påväg upp ur svackan vi varit i sen jag fick influensa, jippie! :D
Sen har jag anmält mig till Södertörns LD+LC den 21a så det ska bli jättespännande att se hur hon reagerar.


När jag får bilderna från hoppningen i onsdags så ska jag lägga upp några här :) men det verkar som om det tar ett tag haha.

Orkar inte skriva så mkt mer idag för jag är liiite trött, så nattinatti på ni få läsare jag har kvar! Hoppas ni blev lite glada över ett inlägg, även fast det va ett kort sådant...


Hihi, tänk att hon sett ut såhär... nu är magen påväg bort, "fångnacken" börjar bli mkt bättre och manen är klippt så nu börjar den växa sig jämn och fin oxå :)

extremt dålig uppdatering!

Oj, jag har visst inte uppdaterat på en hel vecka!

Hoppas jag har några läsare kvar i alla fall.

Jag uppdaterar mer ikväll efter hoppningen för nu ska jag dra till Kista!

RSS 2.0

Sidinnehåll
Bilder/Text etc.
Denna menyn kan bli hur
lång/kort som helst



♡ DESIGN BY:
JOSI ANERLAND