sorry folks

för dålig uppdatering.. men ni är faktiskt grymt dåliga på att kommentera så jag blir inte direkt peppad att fortsätta :(

Idag hade Klara Rosie men imorron har jag henne. Det har faktiskt gått bra nu rätt länge, hon är mjuk och superlydig :D t.ex.:
i söndags red jag i lilla ridhuset, i början va hon rätt pigg men lyssnade snabbt och kom ihg att det va jag som bestämde, inte hon. Efter ett tag red jag 3 st serpentinbågar i galopp, med avbrott och fattning till ny galopp och hon va så duktig! :D ingen slängtrav, rätt galopp och avbrott samt fattningar på direkten :)

Imorgon har jag ingen aning om vad jag ska göra.. Antagligen så blir det  dressyr igen då det nog är för mörkt. Längtar till våren (eller iaf tills det är lite ljusare) så man kan rida ut på vardagar oxå!

På lördag den 5e fyller jag dessutom år! :o :D
högst upp kan ni säbybarn nog gissa vem som står, men annars har jag även önskat mig ett par röda benskydd från Catago (a) lite onödigt, men aa jag hittade dom och kunde inte motstå, dom är inte direkt dyra heller :))

Nattinatti people!!


VärldensBästaPåni?!

Jag måste bara säga att jag har världens bästa påni i stäket!! Så bra som hon gick idag, hahaha! :D visst, hon tyckte jag va gryyyyymt jobbig som kom åt henne och sådär, men jäklar asså! Förvandlingen från en hemsk Rose i början som travade i 180 och galopperade (skenade?) i 200 knyck och var som en järnpinne i handen, men efter att jag hade ridit en liten övning som jag helt från ingenstans hamnade i (som funkade super!) så fick hon ner tempot och jag kunde verkligen ställa, forma och arbeta henne precis som jag ville. I slutet när jag travade av henne blev det nästan skritt ibland så från att försöka lugna henne till att verkligen drivadrivadriva :) och så lätt som hon var i handen! Jag va helt lyrisk efteråt :D
Vi har haft en liten "down-period" sen jag bytte till den här sadeln, men nu går det framåt igen.

Imorron åker jag till Romme, så jag kmr inte rida imorron, tyvärr :( det hade jag gärna gjort eftersom att det gick så bra idag... Men jag hoppas att Malin som ska ha henne har möjligheten att rida ut för de har varit för halt för det så hon har inte vart ute på länge :/

Men men, imorron ska jag upp 05.30 (!) så jag ska lägga mig nu i den vaaarma goa sängen (a)

Nattnatti, skriver lite mer imorron eller torsdag, då ska jag rida med lite bommar!


ny hjälm kanske?

Jag tror nog att det är dags för en ny hjälm... Min Back On Track-hjälm har ju MIPS-teknologin (alla bot-hjälmar har det som ni vet) och då ska ytterskalet kunna glida (dålig förklaring...) runt innerskalet, men jag tror däremot inte att det ska vara så loss som det är på min hjälm nu. Jag kan lyfta ut innerhjälmen en bra bit ut från ytterskalet, hehe... Dags för att köpa en ny hjälm kanske? :)

Igår red Jenny på Rosie i ca 50 min för jag hann inte rida. Tack för det! Det märktes idag att hon blivit lite tillriden, hoppas verkligen att jag lyckas det hålla det så nu, för idag gick det bra, hon va lugn och arbetade på ganska bra (även fast formen inte var den bästa hela tiden, men bättre än förra veckan iaf...)

Imorron ska jag ev hoppa lite och sen rida ut på fredag. Nu har det blivit många ridhusdagar irad, men så blir det ibland. Måste däremot vart lite tråkigt för Rose :( men nyttigt! :)


Utvärdering av veckan som gått

Haha nu var det ju ett tag sen jag bloggade... (a)

Veckans planering ser ni ju i förra inlägget, och jag ska säga att det va en bra planering! :)
I tisdags skulle ju Aud komma ut och prova sadlar, men så blev det inte. Hon kom ut i torsdags istället :) Det blev ytterligare 3 sadlar som vi provade och vi bestämde att jag skulle rida i två av dom, en Stübben och en Passier France. Den sistnämnda passade bäst (och verkar passa bra oxå) så den kmr vi behålla :D

Hoppningen i onsdags gick bra i början och i slutet. Efter att vi hade hoppat vattenmattan (som hon blev jätteförvånad över när vi väl var över haha) började hon stanna på en del hinder, hon blev väldigt spänd.. men till slut hoppade hon över :) även fast det inte var med den vanliga lättheten eftersom att hon va lite spänd. Men på onsdag ska det nog gå bättre, då har jag ju en bättre sadel!! :O (a) nej men helt ärligt, jag har på känn att det kmr gå bra på onsdag, för idag gick det verkligen kass i början och i slutet kom jag verkligen på hur jag skulle göra för att få henne lugn :) (de senaste 2 veckorna har varit en liten svacka)

Det för in ämnet på dagens ridhusbesök! (a)
Som sagt, i början var det verkligen heeemskt... Hon tittade på allt, det rasade utanför ridhuset och då får en av hästarna i ridhuset damp, Rose ser tillfället (när vi skrittar på lnga tyglar) och försöker såklart hitta på nåt hon med. Sen när jag rider förbi det förbannade vänstra hörnet vid läktaren är hon som vanligt jätterädd för det och sen gör det inte saken bättre att två pers går upp på läktaren och låter ganska mkt precis när jag har kommit förbi det hörnet så hon blir typ jätterädd... när jag ska rida förbi den kortsidan igen snyter sig den ena ganska ljudligt och Rose som redan är på tårna och inte kan slappna av blir såklart ännu räddare :(
Men sen travade och galopperade jag på långa tyglar för att hon skulle få se att jag inte tänkte dra henne i munnen. Jag styrde bara med benen och vikten, och det funkade jättebra! Till slut tog jag tyglarna igen och höll verkligen suuuuupermjukt i dom och efter långa tyglar-stunden så var hon lugn och till slut var hon jättefin.
Jag blev verkligen glad när jag märkte att det hjälpte och att jag inte blev jätteirriterad utan sansade mig! :o :D

Aja, nu orkar jag inte skriva om några fler dagar, utan nu är det sängen som tigger om min uppmärksamhet.
Goodnight, sleep tight!!

Lite skillnad då och nu ;) typ gul man?


Ledig dag imorron (y)

Nu har jag haft Rose i två veckor, och nitar (haha nya svärordet (a)) va bra det har gått! Galoppen har verkligen funkat super, hon har vart lugn över huvudtaget och lalala, men det ska bli skönt med en dag utan en massa måsten faktiskt. Imorron åker jag till Säby för att hälsa på mitt hjärta, min kamera följer med så nu hoppas vi på solsken och lite kyla så det blir fina bilder! :D

Träningen idag gick btw bra, det behövdes verkligen. Gud va fort saker kan gå utför om man inte är koncentrerad varje gång! :o x)
Men iaf, mkt övergångar och serpentiner, ställa, ledande tygeltag, min sits och handställning och lite sånt smått och gott och nyttigt!
Så det ska jag tänka på i fortsättningen, varje gång jag dressyrar, eller rider överhuvudtaget för den delen ^^

Planeringen för veckan är jag inte riktigt säker på än, det beror ju lite på väder och så...
Men hittils så ser det väl ut såhär ungefär:
Måndag - Klara
Tisdag - Dressyr / prova sadlar (Aud kommer ut och tittar på hennes gamla sadel (samt nya?))
Onsdag -  hoppning
Torsdag - Klara
Fredag - Ut om jag hinner dit när det är ljust, annars dressyr
Lördag - Klara
Söndag - Dressyr

Hjärtat...<3



Ny design!!

Sådärja! Jag blev nöjd med designen och headern faktiskt, tkr det blev bra även fast det kanske är ganska enkelt. Men men! Jag har funderat lite på om jag ska göra en footer oxå... Men det kommer ta för lång tid (perfektionist, JAVISST!!) så nej, det får hamna på hyllan ett tag :)

Imorron ska jag rida lektion för Jenny kl 2, roligt värre! Har dessutom fått höjt månadspeng så nu ska jag få ta hand om nästan hela (eller hela?) barnbidraget och betala allt, förutom frisör och hoppträningarna. Härligt!! Inte för att det kommer bli mer pengar över i månaden, men jag tycker verkligen om att planera vad pengarna ska räcka till, och så kan jag lättare lägga undan pengar om jag vill köpa nåt dyrare eller jag vet att det kommer en större utgift senare (typ presenter eller sånt). T.ex. kan jag låta bli att köpa kläder ett tag och spara in dom pengarna under lite kortare tid istället för att spara i typ 1 år för nåt spec.

Nu ska jag dra till tåget, hörs imorron med ett inlägg om träningen! ;)

Nya headern kommer upp idag

Statistiken varierar verkligen :o det kan variera med typ 20 pers från ena dagen till den andra.. men folket som läser, kan ni inte kommentera lite mer? :)

Idag ska jag lägga upp nya headern och byta lite färger. Får se hur långt jag kommer däremot, höhö... (a)

Det gick verkligen k a s s t att rida idag! Av någon anledning sprang hon jättemkt i både traven och galoppen(!), galoppen har hon varit jättefin i väldigt länge, men idag var det verkligen ingen höjdare... Lektion för Jenny är det dags för! ;)


Orkar inte skriva så mkt mer, nu sätter jag mig och börjar ändra om på bloggen istället :)

Snart stallet

Tänkte passa på att svara på Mimmis kommentar innan jag jag gör nåt annat.
Jag är medlem i båda klubbarna :)
men kan man ens tävla i någons KM om man inte ens är medlem i klubben? :o

Igår gick hoppningen verkligen super! Hoppträningen på onsdagar byter tränare, så nu hoppar jag för Nina istället.
Iaf, Rose va jättelugn och hoppade allt (tom en sockerbit för att jag styrde så dåligt, hehe). Det va lite linjer som vi hoppade och till slut satte vi ihop allt till en bana.
Banan började på en långsida med först ett räcke, sen en oxer. Efter det red man till B på långsidan, vände över banan från B och hoppade ett sockerbitshinder. 4e hindret var ett plank som man fick börja göra en båge till vid A ungefär, tänk er att ni ska byta varv från vänster till höger så att ni vänder mot E, och sen efter planket hoppade man oxern igen (som då alltså både blev 2a och 5a). Sjätte och sjunde hindret var två räcken på B-långsidan och sista hindret var sockerbitshindret igen fast åt andra hållet.
På slutet var jag verkligen tvungen att driva för att hon skulle få upp galoppen och det gick bra! Rolig lektion var det iaf :)

Idag har jag tänkt rida ut, om jag har nån att rida med (MAAAALIIIIIN/EEEELLINOOOOR?), hoppas Malin eller Ellinor läser det här (a)

God och glad, Kexchoklad!!


Nähä

Ingen av dom 6 sadlarna vi tog hem passade :(  jag red i tv st, Stübben Siegfred åkte fram och den va för liten för mig (a) men inte så konstigt eftersom att den legat på Goldie innan... x)
Albrin sadeln var lite lång men det visste vi redan att den skulle vara, men den va för smal oxå. Imorron ska Aud ringa en bekant och så ska vi få prova hennes av samma märke som är 16" eller om den va 16,5", kommer inte ihåg :p
Jaja, det löser sig väl nog... Finns annars en massa fina på sadelmagasinet för inte så mkt pengar (a) :D

Förutom att prova sadlar idag så red jag oxå lite, i typ 30 min i ridhuset och sen skrittade jag runt polo i en kvart ungefär. Det gick bra, hon va fiiin, den senaste veckan har hon verkligen blivit jättefin! :D
Jag var även på Hööks och köpte ny sadelgjord och en smart grej som är till hjälp när man ska hitta sadel! Kan förklara närmre imorron och ev lägga upp bild.

Och jag måste bara säga:
Jag blir såååå glad när ni säger att vi ser fina ut tsm!! :')
Jag vet däremot inte hur jag gör nästa höst... Vi får vänta och se helt enkelt :)

Imorron är det kanske hoppning, det beror på om jag hoppar barbacka eller får låna nån sadel som passar av nån i stallet...

c ya :D


Ny sadel imorron!

TJOHO! Imorron åker vi (jag, Jessica och pappa) till Aud för att hämta sadlar som förhoppningsvis passar bättre. Ska bli spännande att se vad jag får hem för sadlar :D

Idag red jag barbacka (som vanligt nu för tiden) i stora med Malin på Shamrock. Det gick bra, den kursen jag gick på förra veckan har verkligen gett mig inspiration! Jag gjorde mycket övergånger, halter osv för att hon ska lyssna kvickt och för att jag behöver träna på det oxå (hehe..) och hon lyssnade bra.

Igår blev det skritt och lite trav ute en lång stund med Ellinor - Wiktor och Julia - Pica, för att sen gå in i stora och galoppa och trava mer och arbeta igenom henne. Hon blev fin men i början var hon lite jobbig för hon ville mkt hellre titta på alla läskiga hörn i ridhuset än vara koncentrerad på det jag tyckte hon skulle göra x)

Har inte så mkt mer att säga, ska starta ett House-avsnitt nu och sen sova eftersom att det blir tidigt imorron. Jag hoppas verkligen på bra väder oxå eftersom att jag tänkt rida på dressyrbanan i snön och så erbjöd sig Jessica att fota :D så vi får se hur det blir :)

Sen har jag ju sagt att det ska komma upp lite filmer, och det hoppas jag verkligen att jag kan ladda upp snart.
Om inte annat så kmr det upp en ny header om nån dag (åtminstone innan skolan börjar)

Nattinatti :)



Filmer kommer upp!

Om inte alltför lång tid hoppas jag att jag kan lägga upp dels hoppfilmen från i torsdags och en massa andra "gamla" filmer som tydligen finns på kameran :) dock får jag inte ladda över dom själv för dom ska tydligen upp på nån av pappas diskar och inte vara på min hårddisk så min kommer bli sprängfylld då x)

GOTT NYTT 2011!!!
Jag hade det jättebra på nyår, en tjej i sörgården tog Rose då, så jag hade inte henne i fredags :)
Idag kom jag sent till stallet och kvällsfodrade, så jag red bara ut en liten sväng runt polobanan. Travade lite för att hon skulle få röra lite sig, och det tyckte hon va roooligt haha!
Imorron ska jag rida ut med Julia - Pica och sen på måndag blir det dressyr med förhoppnings en sadel som funkar :D

Nu ska jag sova så jag kmr iväg tidigt imorron ;)

Säger godnatt med en bild, och ni får ursäkta min sits (a)


RSS 2.0

Sidinnehåll
Bilder/Text etc.
Denna menyn kan bli hur
lång/kort som helst



♡ DESIGN BY:
JOSI ANERLAND