Tävlingssäsongen har börjat!

Igår drog tävlingssäsongen igång på riktigt med årets första lokala på min hemmaklubb Järfälla Ryttarförening. Startade i 80 (LD) och 90 (LC) och det gick riktigt bra!! Rosa kändes rätt med på noterna men det var lite läskigt i första klassen.

Grunden i LD kändes rätt bra, lite spänt men inte så farligt. Hade mycket bättre grundtempo än vi hade i höstas då hon inte vågade gå fram så det fick att rida mer. I omhoppningen glömde jag vägen en kort stund till hinder nummer 10 vilket gjorde att vägen blev lite lång. Trots detta hamnade vi på placering direkt efter starten, men slutade på tredje utanför. Men med tanke på att det här är vår första lokala dubbelnolla så är jag verkligen SUPERNÖJD!!

I LC var Rosa inte alls spänd utan helt med på noterna. Allting kändes jättebra och vi hade fint flyt fram till fyran då det blev ett litet missförstånd som gjorde att vi nästan landade på bakbommen. Rosa tvekade men jag drev på som sjutton för att verkligen tvinga henne över och hon hoppade istället jättestort. Tyvärr var jag inte riktigt med över och kände mig så elak, men som tur var så blev hon inte avskräckt utan vi kom runt resten av banan med samma fina flyt som innan.

Är supernöjd med min fina ponny. Hon har gått från att knappt komma runt till att kunna satsa på placering i både LD och LC på mindre än ett halvår.

Idag blev det en långskritt ut i skogen för att vila efter helgen men imorgon blir det dressyr i stora igen.


KM i hoppning

Men vad är det här? KM igen? Var inte redan i höstas?

Så är det nog en del av er som tänker, men lugn bara lugn! ;) jag är medlem i två klubbar, hemmaklubben Stäketryttarnas Hästsportförening och klubben som jag alltid har varit medlem i och tävlar för, Järfälla Ryttarförening. Idag hade JRF KM i hoppning och allting rullade på bra! Vi körde på 80 cm (LD) och red vår första dubbelnolla!! Dock så är ju inte tempot det mest reglerbara än (även fast bjudningen är mycket bättre än i höstas) eftersom hon fortfarande är lite spänd, vilket gjorde att vi inte slogs om förstaplatsen direkt men det blev en tredjeplacering av fyra startande :) är verkligen nöjd eftersom hon kändes mycket bättre än i höstas, så imorgon på den lokala kan vi satsa lite mer och jag kan kräva lite mer av henne.

Lägger ev in lite bilder ikväll!


Back to reality

Klappade lite på min fina ponny idag. Hon var riktigt lugn redan från början (nästan lite för lugn/inte så mycket bjudning) men var väldigt stum i höger.

Började med att skritta ut runt polobanan och sedan gick vi in i lilla. Ute blev det lite kontrollcheck, kollade om jag kunde flytta fram- och bakdelen, stanna, reglera tempot osv vilket fungerade bra. Väl i lilla blev det samma fokus och övningar som jag gjorde för Anna förra söndagen. Det gick bra när hon släppte efter i högersidan, men vi är fortfarande inte riktigt där vi var innan förkylningen. Då var formen riktigt stadig och satt i alla övergångar samt rörelser. Nu är det lite stretigt i främst sidvärtsrörelser i höger varv, men jag håller tummarna för att det kommer tillbaka snart.

Till helgen blir det både KM i hoppning och vårens första lokala på ridskolan vilket ska bli superkul! Jag är riktigt taggad och hoppas att jag kommer ihåg att RIDA.

Bjussar på lite bilder ur video från idag som avslut!


Instagram

Följ mig på instagram! Är bra mycket mer aktiv där en här på bloggen (dum Zara, I know), så blir det när man har en miljon saker i skolan + en buse att ta hand om.

zarawebjorn heter jag i alla fall, vi ses där!


Skenande hästar och Polenresa

Haha oooops, felstavningsnisse har tydligen vart inne i förra inlägget. Ska självklart stå att det var nya medryttaren som började i måndags!!

Hela veckan och i slutet av förra veckan har jag verkligen koncentrerat mig på att RIDA. Ingen högerbog + bak som glider inåt i högervarv och inget tjafs med tempo. Jag bestämmer helt enkelt.

Det har gett resultat kan jag lova! Hopplektionen gick super i onsdags, igår var hon riktigt, riktigt fin efter att hon taggat ner osv. Idag vart det mest lall ute och allmänt slappt, men sådana här dagar går inte förbi utan någon större händelse heller. Tre hästar började skena på polobanan när jag var där och den ena hästen brakade igenom staketet för att sedan gå omkull. Hästen klarade sig bra men den stackars ryttaren fick åka ambulans till sjukhus, hoppas hon inte blev alltför skadad...

Det är i sådana här lägen jag är glad för att jag har lite balans på hästryggen och det är även här som araben i Rosa smyger fram! Jisses vilken atombomb det blev säger jag bara! När vi stått stilla ett tag fick hon trava av sig lite av den värsta energin och sedan var det inget mer att göra än att rulla hemåt på en rätt nöjd påni.

Imorron ska jag dressyra för Anna vilket blir sista gången på en vecka som jag är i stallet. Nästa vecka bär det av till Polen för min del med en del andra tvåor från andra gymnasier i Stockholm. Ska bli superkul, men hur sjutton ska jag klara mig utan lilla Rosen i en hel vecka?? :(


Kass pilot

Jag har aldrig ridit så dåligt som jag gjorde idag. Herregud!

Rosa var pigg och tyckte det var roligt att äntligen få hoppa igen, men hon körde rätt mycket med mig. Istället för att säga ifrån och sätta tydliga gränser skrattade jag (som vanligt) bort det hela vilket gjorde att hon fortsatte köra med mig. I slutet fick jag en rejäl tillsägelse och spark i rumpan vilket gjorde att jag skärpte mig och red ordentligt = en bra runda. Varför kunde jag inte bara ridit så från början?

Som ni märker så är jag ganska sur och irriterad på mig själv. Imorron blir det ut och likadant på fredag, sedan blir det förmodligen dressyr hela helgen och så börjar nya medryttarponny Maja på måndag.


Frisk och glad

Mängder av saker har hänt under sista tiden! Rosa var helt frisk till i fredags så då fick hon springa av sig lite och hon kändes verkligen jättefin! Sedan har vi lyckats hitta en ny medryttare som ska hjälpa mig en gång/vecka. Hon verkar vara jättetrevlig och funkade riktigt bra med min lilla toka så det tror jag blir super. Imorgon kommer dom ut för att skriva kontrakt, och jag och Rosa ska hoppa för Nina i stora ridhuset.

Resten av veckan ser ut så här: två uteridningar på torsdag och fredag och sedan blir det dressyr hela helgen och förhoppningsvis träning för Anna på söndag.

Det var en kort update om läget just nu, första tävlingarna drar igång under påskhelgen så det är väl vad hela mars kommer att fokusera på!


RSS 2.0

Sidinnehåll
Bilder/Text etc.
Denna menyn kan bli hur
lång/kort som helst♡ DESIGN BY:
JOSI ANERLAND